Samen met meerjarige partners ontwikkelt het Stedelijk Museum een origineel en op maat gemaakt programma met meetbare resultaten waarin beide partners een optimaal rendement hebben van de samenwerking.

Onze partners

Aedes Real Estate

Aedes Real Estate en zijn oprichter Paul Geertman zijn al lange tijd aan het Stedelijk Museum verbonden. In het bijzonder op het gebied van videokunst is de samenwerking zeer sterk. Aedes Real Estate heeft in 2015 de tentoonstelling Ed Atkins – Recent Ouija mede mogelijk gemaakt. Voor het Stedelijk een bijzondere erkenning van zijn artistieke ambities. 

Tata Steel Nederland

Voor de nieuwe collectiepresentatie STEDELIJK BASE zijn Tata Steel Nederland, het Stedelijk Museum en AMO/ Rem Koolhaas met Federico Martelli met elkaar als ware pioniers een avontuur aangegaan dat grote flexibiliteit heeft gevraagd van alle partijen. Met oog voor innovatieve oplossingen en dankzij de gedrevenheid van alle betrokken werknemers, heeft Tata Steel Nederland een multi-inzetbaar, recyclebaar en duurzaam product neergezet. De 180 ton staal in STEDELIJK BASE, zijn - letterlijk - een sterk staaltje Nederlands vakmanschap. Bekijk een korte documentaire over de totstandkoming van STEDELIJK BASE. De drang om het onmogelijke mogelijk te maken met innovatieve oplossingen heeft ervoor gezorgd dat Tata Steel Nederland, het Stedelijk Museum en AMO gezamenlijk iets creëerden wat nog nooit eerder is vertoond.

“In het Stedelijk Museum en AMO hebben wij gelijkgezinden gevonden. Partijen die net als wij gedreven worden door een pioniersgeest en de wil iets te willen nalaten voor toekomstige generaties. Samen hebben we een geheel nieuwe toepassing voor staal gecreëerd, een wereldprimeur van Nederlandse bodem. Het Stedelijk Museum is het eerste museum ter wereld waar een dergelijke constructie van stalen wanden is gebouwd. Wij zijn trots dat de innovatieve kracht van Tata Steel Nederland – samen met onze partnerbedrijven Service Center Maastricht en Laura Metaal - een grote bijdrage aan dit project in het Stedelijk Museum leverde en we daardoor de bijzondere collectie van het museum voor het publiek toegankelijk kunnen maken.”

— Theo Henrar, bestuursvoorzitter van Tata Steel Nederland