Tentoonstelling — 5 sep t/m 24 okt 2014

Een selectie van 33 Best Verzorgde Boeken, van producties van bekende uitgevers tot museumcatalogi, jubileumboeken van bedrijven tot moeilijk vindbare privé-uitgaven. Met een historie die teruggaat tot 1932 is de jaarlijkse uitverkiezing door een vakjury van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken de oudste van Europa.

Ieder jaar presenteren het Stedelijk Museum en de Stichting De Best Verzorgde Boeken de keuze van de jury uit boeken die het voorgaande jaar verschenen. Van de 298 ingezonden publicaties uit 2014 zijn in totaal 33 boeken geselecteerd, die vanaf 5 september in het hart van het vormgevingscircuit in het Stedelijk Museum getoond worden.

De publicaties in de tentoonstelling onderscheiden zich in vormgeving, typografie, beeldbehandeling, grafisch-technische productie en in de afstemming tussen vorm en inhoud. De selectie gaat van producties van bekende uitgevers tot museumcatalogi, jubileumboeken van bedrijven tot moeilijk vindbare privé-uitgaven.

Lange traditie

Het Stedelijk en De Best Verzorgde Boeken hebben al lang een band. Het museum toonde in 1932 deze selectie voor het eerst. Inmiddels is de samenwerking al aan zijn 56ste editie toe. Nieuw bij deze editie is de digitale presentatie van alle 298 inzendingen. De 33 hieruit gekozen boeken kunnen worden ingekeken en zijn in de catalogus Best Verzorgde Boeken van 2014 opgenomen.

Meer informatie over De Best Verzorgde Boeken is hier te vinden. 

Superbox

In de zaal naast Best Verzorgde Boeken is de tentoonstelling Superbox. Aanwinsten vormgeving te zien. 

Museumwinkel

Het overgrote deel van de boeken uit de tentoonstelling is te koop in de winkel van het Stedelijk Museum Amsterdam: Buchhandlung Walther König.
Meer informatie

blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat er speelt in het Stedelijk Museum.

inschrijven nieuwsbrief