Tentoonstelling — 13 feb t/m 7 mei 2016

In 2015 kocht het Stedelijk van Saskia Noor van Imhoff (1982) het ruimtelijke werk # +14.11 aan. Voor de eerste presentatie van dit werk in het Stedelijk maakt de kunstenaar een installatie die is toegespitst op de museumcollectie en op de architectuur van de zalen

In 2015 kocht het Stedelijk van Saskia Noor van Imhoff (1982) het ruimtelijke werk # +14.11 aan. Voor de eerste presentatie van dit werk in het Stedelijk maakt de kunstenaar een installatie die is toegespitst op de museumcollectie en op de architectuur van de zalen. In haar werk combineert Van Imhoff kunstwerken uit het depot, replica’s en alledaagse voorwerpen. Die plaatst zij zonder enige hiërarchie bij elkaar. Daarbij maakt zij de methoden van conservering, onderzoek en classificering tot onderdeel van haar installatie.

Vanaf 6 februari 2016 is er in De Appel art centre eveneens een solotentoonstelling te zien van Saskia Noor van Imhoff. Van plan beide tentoonstellingen te bezoeken? Neem dan een voucher mee uit het rek naast de garderobe en ontvang 20% korting aan de kassa bij De Appel art centre.

STEDELIJK CONTEMPORARY

Het Stedelijk Museum presenteert voortdurend dynamische solotentoonstellingen van een veelbelovende generatie kunstenaars. Het gaat veelal om nieuwe producties en recente aankopen. Het Stedelijk reageert hiermee op de actualiteit en stimuleert hedendaags talent door, in sommige gevallen, ook de positie van opdrachtgever in te nemen. Voor het Stedelijk zijn kunstenaars de betekenisgevers van onze tijd. Door een duurzame relatie aan te gaan met de kunstenaars van nu krijgt de collectie van de toekomst een gezicht.

De Stedelijk Contemporary presentaties in 2016 en 2017 worden mede mogelijk gemaakt door Ammodo.