Het museum is helaas gesloten. Heb je een ticket? Klik voor meer info.

Tentoonstelling — 31 okt t/m 9 nov 2013

Stedelijk at Trouw: Contemporary Art Club toont hedendaagse kunst op een vernieuwende manier. In deze tweede editie staat het thema UTOPIA centraal. Voor de tentoonstellingen zijn film- en videowerken geselecteerd waarbij de soundtrack, geïnspireerd op pop- en filmmuziek, bepalend is voor het werk. Te zien zijn werken van o.a. Sarah Morris, Cyprien Gaillard, Dan Walwin en Hannah Weinberger.

Het industriële gebouw van Trouw biedt de perfecte setting voor een avond waarin het draait om de utopische sentimenten én om de schrikbeelden die opduiken als het om de toekomst gaat. 

De video-installaties van Cyprien Gaillard, Sarah Morris, Dan Walwin en Hannah Weinberger, die in de tentoonstelling Contemporary Art Club: UTOPIA zijn opgenomen, verkennen de toekomst in relatie tot het leven in de stad en stedelijke ontwikkeling.

Tijdens de openingsavond op donderdag 31 oktober geeft de populaire Amerikaanse sci-fi schrijver Hugh Howey, bekend van de post-apocalyptische serie WOOL, SILO en DUST, een lezing rondom het thema UTOPIA. Daarnaast worden deelnemende kunstenaars Dan Walwin en Hannah Weinberger geinterviewd. 

Openingstijden tentoonstelling: di-za van 17.30 uur tot 2.00 uur.
Kaarten vanaf € 5 zijn verkrijgbaar via www.trouwamsterdam.nl, dat is inclusief toegang nachtprogrammering (afgestemd op het thema UTOPIA).

Meer over Stedelijk@Trouw 2