Tentoonstelling — 4 feb t/m 3 mrt 2019

In 2019 wordt ‘This Variation’ uit 2012, een van de omvangrijkste en complexe werken uit het oeuvre van Tino Sehgal (1976), opnieuw uitgevoerd.

Tijdens het jaarlange retrospectief in 2015 was dit werk een van de publiekslievelingen. Deze recente aanwinst van het Stedelijk Museum speelt zich af in een geheel verduisterde zaal. De bezoeker wordt ondergedompeld in een ruimte waar meerdere vertolkers het werk uitvoeren, resulterend in een steeds veranderend en verrassend zintuiglijk landschap. Door constant te variëren in vorm en door de focus van de bezoekers te sturen door middel van geluiden en gezang, worden de zintuigen op scherp gezet en vervaagt de grens tussen toeschouwen en onderdeel zijn van het geheel.

This Variation werd aangekocht mede dankzij de genereuze steun van het Mondriaan Fonds, de Curator Circle en de International Collector Circle.

Artist talk with Tino Sehgal

Op zondag 3 maart is er om 20.00 uur een Artist Talk met kunstenaar Tino Sehgal. Deze Artist Talk wordt georganiseerd in samenwerking met Jacuzzi en het Goethe-Instituut.
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Oudezijds Voorburgwal 106, Amsterdam
Toegang: Gratis