Tentoonstelling — 25 jul 2020 t/m 21 mrt 2021

In september 2020 bestaat het Stedelijk Museum Amsterdam 125 jaar. En het museum stelt ook al bijna 125 jaar lang meubelen en andere ontwerpen voor het interieur tentoon. Vanaf 1934 worden deze ook actief verzameld, en het museum beschikt tegenwoordig over een collectie vormgeving van naam en faam.

Wil je Van Thonet tot Dutch Design bezoeken? Er zijn voor bezoekers vaste routes door het museum uitgestippeld. Deze routes worden aangegeven met een lijn op de grond, die onderbroken wordt in ruimtes waar bezoekers vrij kunnen rondlopen. We vragen je ten allen tijde 1,5 meter afstand te houden en eventuele instructies van onze publieksmedewerkers op te volgen.

Bereid je voor en lees deze info voorafgaand aan je bezoek.

1.5m Museumprotocol

In deze tentoonstelling zijn hoogtepunten uit de geschiedenis van de vormgeving te zien, verweven met de eigen presentatie- en verzamelhistorie van het Stedelijk.
Bekende ontwerpen van de Gebroeders Thonet, Gerrit Rietveld, Charlotte Perriand, Verner Panton, Richard Hutten, Hella Jongerius en anderen worden afgewisseld met onbekendere of niet eerder getoonde stukken van Bertha Bake, de Wiener Werkstätte, Lambertus Zwiers, Nanna Ditzel en Aldo van den Nieuwelaar. De presentatie zal daardoor zowel een feest der herkenning zijn als verrassingen bieden.

Michael Thonet, 'Café Daum (variant van)', 1849. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam
Michael Thonet, 'Café Daum (variant van)', 1849. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam