Welkom bij het online archief van de tentoonstelling Surinaamse School. Met dit online archief willen we de tentoonstelling, die van december 2020 tot en met juli 2021 te zien was in het Stedelijk Museum, in beeld, tekst, geluid en video toegankelijk houden. Voor iedereen die hem heeft gemist én voor toekomstige generaties. 

Hoe navigeer je door deze online tentoonstelling?

Dit online archief volgt de opbouw van de oorspronkelijke tentoonstelling Surinaamse School. Van Paramaribo tot Amsterdam waarin in elke zaal een bepaald thema centraal stond. Klik op het overzicht hieronder om in de zaal te kijken en meer te weten te komen over de thema's.

De tentoonstelling is samengesteld door gastcuratoren Jessica de Abreu (antropoloog en medeoprichter The Black Archives), Mitchell Esajas (antropoloog en medeoprichter New Urban Collective en The Black Archives), Bart Krieger (publicist, zelfstandig kunsthistorisch onderzoeker en oprichter BAM! De Kunst Toko) en Ellen de Vries (publicist en zelfstandig onderzoeker) in samenwerking met Stedelijk Museum Amsterdam-medewerkers Inez Blanca van der Scheer (projectleider STUDIO i), Claire van Els (curator) en Carlien Lammers (medewerker inclusie). Ellen de Vries is initiatiefnemer van het projectvoorstel. Het tentoonstellingsconcept is ontwikkeld door de werkgroep van (gast)curatoren. Chandra van Binnendijk (zelfstandig publicist en redacteur in Suriname) is betrokken als inhoudelijk redacteur en adviseur van het tentoonstellingsconcept.

Het tentoonstellingsontwerp is vormgegeven door Serana Angelista. 

De tentoonstelling is mede tot stand gekomen dankzij de genereuze bijdrage van het Straver Fonds en Van der Vossen-Delbrück Fonds via het Prins Bernhard Cultuurfonds