Zaalopname Studio Drift: Coded Nature. Foto Gert Jan van Rooij

Meer weten over Studio Drift? Hier vind je verdieping in verhalen, foto's en een korte documentaire. Nieuwsgierig naar de overige programmering rondom de tentoonstelling Studio Drift: Coded Nature? Bekijk het overzicht onderaan deze pagina. 

Over Studio Drift

In de ruim tien jaar van hun bestaan evolueerde het werk van Studio Drift van product- en meubelvormgeving naar steeds grotere, vaak aan de locatie aangepaste en bewegende installaties, die ze over de hele wereld uitvoeren. Het grensverleggende oeuvre van Studio Drift neemt een geheel eigen plaats in tussen disciplines als tech art, performance en biodesign. 

Gordijn en Nauta snijden actuele thema’s als duurzaamheid, augmented reality en de verhouding tussen mens, natuur en technologie aan. Met een bijna intuïtieve aandacht voor de digitale wereld sluit deze tentoonstelling aan bij eerdere presentaties in het Stedelijk, zoals die van LUST, Ed Atkins, Jordan Wolfson en Seth Price.

Als museum dat de grenzen tussen disciplines opzoekt is het Stedelijk Museum Amsterdam de uitgelezen plek om dit werk te verzamelen en te tonen. Het Stedelijk volgt de experimentele samenwerking tussen Lonneke Gordijn en Ralph Nauta dan ook nauwgezet. Het afgelopen jaar is hun werk sterk gegroeid in schaal, complexiteit en impact. Daarom vindt het Stedelijk de tijd nu rijp voor een museaal solodebuut.

Studio Drift: Lonneke Gordijn and Ralph Nauta. Photography J.W. Kaldenbach

Studio Drift: Het onmogelijke mogelijk maken

Longread
Een introductie op het werk van Studio Drift door conservator Ingeborg de Roode en co-curatorPao Lien Djie, samenstellers van de tentoonstelling.
Lees 

Korte documentaire Studio Drift.

Korte documentaire: Studio Drift

In deze korte documentaire volgen we Lonneke Gordijn en Ralph Nauta (Studio Drift) terwijl zij zich voorbereiden op hun eerste museale solotentoonstelling in het Stedelijk.

Studio Drift: Coded Nature

De tentoonstelling Studio Drift: Coded Nature is t/m 26 augustus te zien in het Stedelijk.
Ga naar de tentoonstelling