Kom je het Stedelijk Museum bezoeken met je klas? Leuk! Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het maken van een boeking voor onderwijsgroepen, over jullie bezoek, de programma's en de veiligheidsmaatregelen in het museum. 

Schoolbezoeken

Voor schoolbezoeken werken we met vaste tijdsloten op dinsdagen en donderdagen (vanaf feb 2022 ook op maandagen). Je kunt kiezen uit de volgende tijdsloten:  

  • 10.15-11.45 

  • 12.00-13.30

  • 14.15-15.45 

  • 16.00-17.30 

De tijden die je ziet  als je gaat boeken, zijn de beschikbare tijden. Bij onvoldoende beschikbaarheid kun je je groep verdelen over verschillende tijdsloten. 

Ja, je kunt dan een zelfstandig groepsbezoek boeken. Zelfstandig groepsbezoeken zijn mogelijk op dinsdag en donderdag en op de tijdsloten dat wij geen andere groepsbezoeken aanbieden. Deze tijdsloten verschijnen automatisch beschikbaar in het boekingssysteem op het moment dat we de boekingen voor onderwijsprogramma’s sluiten. Dat gebeurt altijd na de 1e van de maand. Vanaf 1 oktober kun je dus een zelfstandig groepsbezoek boeken op de dinsdagen en donderdagen in november voor de nog beschikbare tijdsloten. Zelfstandige groepsbezoeken kun je – bij voldoende beschikbaarheid – boeken tot 24 uur voor je bezoek.

Een verkorte rondleiding is mogelijk, maar je betaalt altijd voor 1,5 uur. Als je een verkorte rondleiding wil boeken, doorloop dan eerst het boekingsproces. Stuur daarna een mail naar educatie@stedelijk.nl om de start- en eindtijd van je voorkeur door te geven.  

Je kunt een rondleiding annuleren of verplaatsen tot de eerste dag van de maand voorafgaand aan de maand van bezoek. Bijvoorbeeld: je hebt een rondleiding geboekt voor 14 juni, dan kun je tot 1 mei de rondleiding verplaatsen of annuleren.

Een groepsrondleiding van 1,5 uur kost € 82,50 ( inclusief entree). Bij zelfstandig groepsbezoek betaal je per persoon de toegangsprijs. Het Stedelijk Museum is t/m 18 jaar gratis, studenten betalen 10 euro. Begeleiders kunnen gratis naar binnen. Wij bieden geen groepskorting.

De Museumpleinbus brengt groepen van scholen uit het Primair Onderwijs gratis, veilig en snel naar het Stedelijk Museum. De Museumpleinbus is bedoeld voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 die het programma De stijl, mijn stijl hebben geboekt en voor scholen uit het primair onderwijs die binnen een straal van 60 kilometer vanaf de ring A10 zijn gehuisvest.

Meer info Museumpleinbus  

Je kunt voor maximaal 4 groepen een rondleiding boeken per tijdslot van 1,5 uur. Een groep kan uit maximaal 15 leerlingen bestaan (11 leerlingen voor groep 1 t/m 3). Per groep verwachten we minimaal 1 en maximaal 2 begeleiders vanuit de school.

Je kunt met je groep afspreken op de volgende verzamelpunten in het museum:

  • Onder de trap in Stedelijk Base (benedenverdieping / -1)

  • Bij het kunstwerk Woven Into The Fabric van Petro Blaisse en Desso. Dit bevindt 

  • Bij het kunstwerk van Tahiri (het standbeeld met de grote 'knoop' naast de museumwinkel)

  • Bij het kunstwerk van Barbara Kruger (1e verdieping)

  • Bij de Paulus Potter entree (ovb)

Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café. Het is niet mogelijk om hier je zelf meegebrachte lunch op te eten. 

In het geval van vertraging vragen we je direct contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij alle betrokken partijen op de hoogte stellen.
Het Stedelijk Museum is tijdens kantooruren bereikbaar via het telefoonnummer: 020-5732911
Helaas kan de rondleiding niet verlengd worden met de tijd van vertraging.

Je boekt het programma van je voorkeur via de webpagina. Bovenaan de pagina met het programma vind je de verschillende ticket buttons waarmee je kunt doorklikken naar het ticketsysteem. Kies de button met het niveau van je klas en/of de cultuurkaart. Alle programma's zijn geordend op In het museum en Online programma's. Dit geldt voor PO, VO en het hoger onderwijs.