Kom je het Stedelijk Museum bezoeken met je klas? Leuk! Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het maken van een boeking voor onderwijsgroepen, de programma’s en jullie bezoek.

Boeken

Voor schoolbezoeken werken we met vaste tijdsloten. Je kunt kiezen uit:

  • 10.15-11.45

  • 12.00-13.30

  • 14.15-15.45

  • 16.00-17.30

De tijden die je ziet als je gaat boeken, zijn de beschikbare tijden. Bij onvoldoende beschikbaarheid kun je je groep verdelen over meerdere tijdsloten.

Ja, je kunt dan een zelfstandig groepsbezoek boeken. Zelfstandige groepsbezoeken kun je – bij voldoende beschikbaarheid – boeken tot 24 uur voor je bezoek.

De dagen dat we rondleidingen aanbieden (maandag, dinsdag, donderdag) worden aanvankelijk volledig voor de onderwijsprogramma’s gereserveerd. Na de 1e dag van de maand worden de niet-gereserveerde tijdsloten voor de maand er na, vrijgegeven voor zelfstandige groepen. Bijvoorbeeld: vanaf 1 oktober kun je een zelfstandig groepsbezoek boeken op de maandagen, dinsdagen en donderdagen in november voor de nog beschikbare tijdsloten. Omdat deze dagen vaak volgeboekt zijn, adviseren we om een het zelfstandig bezoek op een andere dag te plannen.

Zelfstandige groepsbezoeken kun je – bij voldoende beschikbaarheid – boeken tot 24 uur voor je bezoek.

Het boeken van een zelfstandig groepsbezoek op maandag, dinsdag of donderdag is mogelijk na de 1e dag van de maand voorafgaand aan de maand van het bezoek. Bijvoorbeeld: vanaf 1 oktober kun je een zelfstandig groepsbezoek boeken op de maandagen, dinsdagen en donderdagen in november. Let op: deze dagen zijn voor die tijd gereserveerd voor onderwijsprogramma’s en worden vaak volgeboekt. Wil je langer van tevoren boeken en zekerheid hebben, kies dan voor een van de andere dagen.

Een groepsrondleiding van 1,5 uur kost € 82,50 (inclusief entree). Bij zelfstandig groepsbezoek betaal je per persoon de toegangsprijs. Het Stedelijk Museum is t/m 18 jaar gratis, studenten betalen 10 euro. Begeleiders kunnen gratis naar binnen. Wij bieden geen groepskorting.

De Museumpleinbus brengt groepen van scholen uit het Primair Onderwijs gratis, veilig en snel naar het Stedelijk Museum. De Museumpleinbus is bedoeld voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 (in combinatie met het programma De stijl, mijn stijl) van scholen binnen een straal van 60 kilometer vanaf de ring A10.

Meer info via Museumpleinbus.nl

Je kunt voor maximaal 4 groepen een rondleiding boeken per tijdslot. Een groep kan uit maximaal 15 leerlingen bestaan (11 leerlingen voor groep 1 t/m 3). Per groep verwachten we minimaal 1 en maximaal 2 begeleiders vanuit de school.

Per dag en tijdsblok staat het aantal beschikbare deelnemers aangegeven. Dit is de totale beschikbaarheid voor alle rondleidingen op dat moment. Mocht je verschillende programma’s willen boeken voor hetzelfde tijdsblok, dan is het belangrijk hier rekening mee te houden.

Je boekt het programma van je voorkeur via deze pagina. Wanneer je doorklikt naar het gewenste programma, vind je bovenaan de pagina de verschillende buttons waarmee je kunt doorklikken naar het ticketsysteem. Kies de button met het niveau van je klas en de gewenste betaalwijze (gelijk betalen (regulier) of betalen met je Cultuurkaart/voucher). Alle programma's zijn geordend op In het museum en Online programma's. Dit geldt voor PO, VO en het hoger onderwijs.

Wijzigingen en aanpassingen

Een verkorte rondleiding is mogelijk, maar je betaalt altijd voor 1,5 uur. Als je een verkorte rondleiding wil boeken, doorloop dan eerst het boekingsproces. Stuur daarna een mail naar educatie@stedelijk.nl om de start- en eindtijd van je voorkeur door te geven (binnen het geboekte tijdslot).

Je kunt een rondleiding annuleren of verplaatsen tot de eerste dag van de maand voorafgaand aan de maand van bezoek. Bijvoorbeeld: je hebt een rondleiding geboekt voor 14 juni, dan kun je tot 1 mei de rondleiding verplaatsen of annuleren.

Bezoek

Je kunt met je groep afspreken op de volgende verzamelpunten in het museum:

  • Onder de trap van de nieuwbouw (benedenverdieping / -1)

  • Bij het kunstwerk Woven Into The Fabric van Petra Blaisse en Desso (het grote wandtapijt in het Entreegebied, voorbij de kaartcontrole aan de kant van het restaurant)

  • Bij het kunstwerk Overhand Knot van Tajiri (het standbeeld met de grote 'knoop' naast de museumwinkel)

  • In de ruimte voor het Teijin Auditorium (1e verdieping nieuwbouw)

  • Bij de Paulus Potter entree (onder aan de trap in de oudbouw)

  • Bij de wandschildering van Karel Appel in de Audi Zaal (begane grond oudbouw)

Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café. Het is niet mogelijk om je zelf meegebrachte lunch op te eten in het museum.

In het geval van vertraging vragen we je direct contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij alle betrokken partijen op de hoogte stellen.
Het Stedelijk Museum is tijdens kantooruren bereikbaar via het telefoonnummer: 020-5732911
Helaas kan de rondleiding niet verlengd worden met de tijd van vertraging.