Een gigantisch, blauw geverfd vlak of een tafel met het vieze servies erop vastgelijmd. In het Stedelijk is lang niet alle kunst ‘mooi’ of moeilijk om te maken. Sterker nog, alles kan kunst zijn!

Voor wie
Groep 6 - 8
Duur
1,5 uur
Toegang
€ 90
Boeken
Boeken
Wanneer je in maart een rondleiding wil volgen, is deze tot 23 januari te boeken. Wanneer je in april wil komen, is deze tot 23 februari te boeken, enz.

In de rondleiding Actie Reactie Abstractie maken leerlingen op interactieve wijze kennis met kunst. Ze onderzoeken verschillende stijlen en verkennen hun eigen voorkeuren. Wat is abstracte kunst? Hoe reageren kunstenaars op de wereld om hen heen? Met welke materialen, ideeën of gevoelens werken ze? Door samen naar kunst te kijken, ontdekken de leerlingen niet alleen het perspectief van kunstenaars, maar ook van elkaar.

In de workshop gaan de leerlingen zelf als kunstenaar aan de slag. In groepjes maken ze aan de hand van een thema een grote compositie op de wand met magnetische figuren. Een speelse en actieve werkvorm met een spectaculair visueel resultaat waar de klas zeker trots op zal zijn.

foto van kinderen die de workshop volgen
Foto: Chris Haakman

In de klas

Maak je leerlingen vast nieuwsgierig met de korte, voorbereidende les.

Handleiding

Presentatie

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden. Meer info

Goed om te weten

Praktische info

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café.

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer info

Boeken