Voor wie
Groep 6 - 8
Duur
1,5 uur
Toegang
€ 82,50 per 15 leerlingen plus max. 2 begeleiders (SO 2 groepen van max. 8 leerlingen)
Boeken
Rondleidingen zijn te boeken tot de 1e dag van de maand ervoor. Bijvoorbeeld: een rondleiding in januari is te boeken tot 1 december.

De kunstenaars van de groep De Stijl gebruikten vaak rechte lijnen en de kleuren rood, geel en blauw. Waarom eigenlijk? Dat ontdekken leerlingen aan de hand van beroemde schilderijen van Piet Mondriaan of de complete slaapkamer die ooit is bedacht door Gerrit Rietveld. Tijdens de workshop maken leerlingen samen een levensgrote Stijl-compositie met camera, beamer, grote kleurvlakken én zichzelf. Daarnaast ontdekken de leerlingen verschillende andere kunststijlen in het museum.

Workshop De Stijl - Mijn Stijl. Foto: Tomek Dersu Aaron
Workshop De Stijl - Mijn Stijl. Foto: Tomek Dersu Aaron

In de klas

Leerlingen maken in de klas vast kennis met de idealen van de kunstenaars die tijdens het bezoek centraal staan. In de handleiding staan suggesties voor creatieve opdrachten. In de afsluitende les maken de kinderen, net zoals de kunstenaars van De Stijl, een tijdschrift waarin zij hun eigen idealen weergeven.

Handleiding
Presentatie

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden. Meer info

Goed om te weten

Een zorgeloos museumbezoek

Wij vragen de groepsbegeleiders om (pro)actief mee te helpen met het garanderen van afstand ten opzichte van andere museumbezoekers en de rondleider. De rondleider zal vragen om de handen extra te desinfecteren wanneer de groep materialen van het museum aanraakt, bijvoorbeeld tijdens een workshop.
Lees voor je komt ons museumprotocol

Praktische info

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café. Schoolgroepen kunnen op afspraak meegebrachte lunch opeten/drinken in Studio A en B. Voor een afspraak neem contact op via  educatie@stedelijk.nl

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer info