Voor wie
Groep 4 en 5
Duur
1,5 uur
Prijs
€ 82,50 per 15 leerlingen plus max. 2 begeleiders (SO 2 groepen van max. 8 leerlingen)
Boeken
Rondleidingen zijn te boeken tot de 1e dag van de maand ervoor. Bijvoorbeeld: een rondleiding in januari is te boeken tot 1 december.

Denk aan een beeldje van een varken. Zet er nu drie allerschattigste engeltjes omheen. Blaas het beeld dan op tot het minstens 100 keer zo groot is! Is dat kunst?
Of stel je een eenvoudige stoel voor. Zet hem vervolgens in gedachte in brand. Wat houd je over? En is dat nou kunst?

Foto: Tomek Dersu Aaron
Foto: Tomek Dersu Aaron

Dit programma schudt de filosoof, kunstenaar en professor wakker in de leerlingen. Op een speelse, creatieve en onderzoekende manier leren ze bestaande dingen met nieuwe ogen te bekijken. Ze gaan op zoek naar antwoorden op de vragen: Wat is nieuwe kunst eigenlijk? Kan iets ooit echt nieuw zijn, nog nooit eerder gedaan? Of zit het (ver)nieuwe(nde) vooral in verrassende combinaties van materialen, functies, perspectieven of vormen. Ik zie, ik zie, … vertel het maar!

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.

Meer info

Goed om te weten

Een zorgeloos museumbezoek

Wij vragen de groepsbegeleiders om (pro)actief mee te helpen met het garanderen van afstand ten opzichte van andere museumbezoekers en de rondleider. De rondleider zal vragen om de handen extra te desinfecteren wanneer de groep materialen van het museum aanraakt, bijvoorbeeld tijdens een workshop.
Lees voor je komt ons museumprotocol

Praktische info

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café. Schoolgroepen kunnen op afspraak meegebrachte lunch opeten/drinken in Studio A en B. Voor een afspraak neem contact op via educatie@stedelijk.nl

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer info