Hoe kijken kunstenaars naar de wereld? Die vraag willen we in het schoolprogramma Ik zie, ik zie… onderzoeken.

Voor wie
Groep 4 en 5
Duur
1,5 uur
Prijs
€ 82,50 per 15 leerlingen plus max. 2 begeleiders (SO 2 groepen van max. 8 leerlingen)
Boeken
Boeken
Wanneer je in maart een rondleiding wil volgen, is deze tot 23 januari te boeken. Wanneer je in april wil komen, is deze tot 23 februari te boeken, enz.

Leerlingen ontdekken in dit programma dat je met iets dat al bestaat: een vorm, een kleur, ‘gewone’ voorwerpen, iets nieuws kunt maken. Want, kan iets eigenlijk wel echt nieuw zijn? Dat het nog nooit eerder door iemand gedaan is? Of zit het (ver)nieuwe(nde) vooral in de verrassende combinatie van materialen, functies, perspectieven of vormen? Daarnaast leren ze dat kunstenaars kunstwerken maken die te maken hebben met de tijd waarin ze leven. Wat vinden deze kunstenaars belangrijk? En hoe laten ze ons dat zien?

Foto: Tomek Dersu Aaron
Foto: Tomek Dersu Aaron

Dit programma schudt de filosoof, kunstenaar en professor in de leerlingen wakker. Op een speelse, creatieve en onderzoekende manier leren ze bestaande dingen met nieuwe ogen te bekijken. Ik zie, ik zie, … vertel het maar!

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.

Meer info

Goed om te weten

Praktische info

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café.

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer info

Boeken