Wat onthoud je van een bezoek aan het Stedelijk? De allerkleinsten leren in het museum beter kijken door al hun zintuigen te gebruiken. Ze maken én verzamelen herinneringen.

Voor wie
Groep 1, 2 en 3 (PO en SO)
Duur
1,5 uur
Prijs
€ 82,50 per 15 leerlingen plus max. 2 begeleiders (SO 2 groepen van max. 8 leerlingen)
Boeken
Boeken
Wanneer je in maart een rondleiding wil volgen, is deze tot 23 januari te boeken. Wanneer je in april wil komen, is deze tot 23 februari te boeken, enz.

Tijdens het programma Kunst in je Kop maken leerlingen kennis met het Stedelijk Museum door herinneringen te verzamelen. Herinneringen verzamel je in je hoofd, maar soms zitten ze ook vast aan materialen. We gaan het museum in en verzamelen herinneringen op basis van ruiken, voelen en maken. Al deze herinneringen nemen de leerlingen mee naar de aansluitende workshop. Hier knutselen ze hun herinneringen tot een mooie kroon, waardoor ze op hun hoofd belanden, zichtbaar voor iedereen.

Foto: Tomek Dersu Aaron
Foto: Tomek Dersu Aaron

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.

Goed om te weten

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal twee begeleiders op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café.

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer praktische info

Boeken