Het museum is open en veilig te bezoeken. Denk je aan je tijdslot, coronatoegangsbewijs en mondkapje?

Wat onthoud je van een bezoek aan het Stedelijk? De allerkleinsten leren in het museum beter kijken door al hun zintuigen te gebruiken. Ze maken én verzamelen herinneringen.

Voor wie
Groep 1, 2 en 3 (PO en SO)
Duur
90 minuten
Prijs
€ 82,50 per 11 leerlingen plus max. 2 begeleiders (SO 2 groepen van max. 8 leerlingen)
Boeken
Rondleidingen zijn te boeken tot de 1e dag van de maand ervoor. Bijvoorbeeld: een rondleiding in januari is te boeken tot 1 december.

Tijdens de rondleiding gaan de leerlingen op zoek naar herinneringen. Sommige herinneringen verzamelen ze in hun hoofd. Andere kunnen ze aanraken, ruiken of zelfs maken. Die tastbare herinneringen verzamelen de leerlingen in hun eigen tas, die ze aan het eind van het museumbezoek mee naar huis krijgen. De rondleider vertelt jullie, hoe je in de klas een mooie kroon kunt maken van al die herinneringen. Zodat je naast de onzichtbare herinneringen in je hoofd, ook de tastbare herinneringen aan het Stedelijk met elkaar kunt delen.

Foto: Tomek Dersu Aaron
Foto: Tomek Dersu Aaron

IN DE KLAS

VIDEO HOUTJE EN BLAUWTJE

Het museumbezoek begint in de klas! Voordat je naar het Stedelijk komt met de leerlingen verzoeken wij je het bezoek voor te bereiden. Kijk daarvoor samen met de leerlingen het voorbereidende filmpje in de klas. In het filmpje wordt het Gouden Boekje van Joke van Leeuwen, Houtje en Blauwtje, voorgelezen. Heb je het toevallig in je bezit? Dan kun je natuurlijk ook het echte boekje voorlezen in de klas. Eenmaal in het museum komen de leerlingen oog in oog te staan met Houtje en Blauwtje. Het wordt een feest van herkenning als de leerlingen al bekend zijn met het verhaaltje.

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.

Goed om te weten

Een zorgeloos museumbezoek

Wij vragen de groepsbegeleiders om (pro)actief mee te helpen met het garanderen van afstand ten opzichte van andere museumbezoekers en de rondleider. De rondleider zal vragen om de handen extra te desinfecteren wanneer de groep materialen van het museum aanraakt, bijvoorbeeld tijdens een workshop.
Lees voor je komt ons museumprotocol

Praktische info

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal twee begeleiders op 11 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café.

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer praktische info