Ontdek samen het uiteenlopende aanbod van kunst en design tijdens de rondleiding door de collectie.

Voor wie
Speciaal Onderwijs, VMBO, HAVO, VWO
Duur
1 uur (VMBO), 1,5 uur (Speciaal Onderwijs, HAVO, VWO)
Prijs
VMBO: € 55 voor een groep van maximaal 13 leerlingen, plus 1 begeleider.
Speciaal Onderwijs: € 90
HAVO, VWO: € 90
Taal
Nederlands. Rondleiding in het Engels? Klik dan hier.
Boeken
Boeken
Wanneer je in maart een rondleiding wil volgen, is deze tot 23 januari te boeken. Wanneer je in april wil komen, is deze tot 23 februari te boeken, enz.

Dit programma is een mooie manier voor leerlingen om kennis te maken met moderne kunst. “Hoezo is dit kunst?!”, horen we vaak in het Stedelijk en we schenken hier graag aandacht aan. In deze rondleiding wordt de kunstfilosoof in de leerlingen wakker geschud. De rondleiders dagen de leerlingen uit om hun ideeën over kunst onder woorden te brengen. Via actieve werkvormen geven ze meer betekenis aan de kunstwerken.

Helpt kunst om ergens op een andere manier tegenaan te kijken? De collectie van het Stedelijk zit vol met kunstwerken die aanhaken op maatschappelijke kwesties. Het programma helpt de leerlingen op weg bij het vormen van een onderzoekende en kritische houding. Doen de leerlingen CKC? Dit programma sluit daar perfect op aan.

foto van een rondleiding met 2 leerlingen
Foto: Tomek Dersu Aaron

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.
Meer info

Goed om te weten

Praktische info

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café.

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer info

Boeken