Zoek de diepte, duik in de context van kunst(stromingen).

Twee mensen voor een kleurrijk kunstwerk
Foto: Tomek Dersu Aaron
Voor wie
VMBO, HAVO, VWO
Duur
1,5 uur
Prijs
€ 82,50 voor een groep van max. 15 leerlingen plus 1 begeleider
Boeken
Boeken
Wanneer je in maart een rondleiding wil volgen, is deze tot 23 januari te boeken. Wanneer je in april wil komen, is deze tot 23 februari te boeken, enz.

Trainingen

De examenstof bijspijkeren of behoefte aan verdieping? Kies een training Kunst Algemeen of boek één van de TeHaTex thema’s. Door de werken die de leerlingen uit hun boek kennen in het echt te ervaren, komt de stof tot leven. De rondleiders dagen de leerlingen uit om onder woorden te brengen wat ze zien en oefenen daarmee met de voorstellings- en vormgevingsaspecten.

Kunst Algemeen

Doen de leerlingen examen in Kunst Algemeen? In deze training oefenen ze nogmaals met de beeldaspecten, leggen ze verbanden met de culturele context en gaan ze aan de slag met een visuele analyse.

TeHaTex

Doen de leerlingen examen in TeHaTex? In deze training oefenen ze met examenvragen (gericht op de TeHaTex-thema’s) en leren ze aan de hand van actieve werkvormen, die hen aanzetten tot kunstbeschouwing.

VOORDELIG NAAR HET STEDELIJK MUSEUM?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.
Meer info

Goed om te weten

Praktische info

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café.

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer info

Boeken