Boeken, minimaal 24 uur van tevoren

Met de klas het museum in zonder rondleiding of programma? Dat kan met maximaal 15 personen per groep (inclusief begeleider). Om de veiligheid van jou, andere museumbezoekers- en medewerkers te garanderen, vragen we je rekening te houden met ons protocol groepsbezoek. Dat vind je onderaan deze pagina. 

Tour door Stedelijk BASE

In deze video geeft Blikopener Amine een preview van hoe een rondleiding in het Stedelijk Museum Amsterdam er uitziet. Hij neemt je mee naar Stedelijk BASE, de collectiepresentatie van het Stedelijk en vertelt wat over de kunstwerken die daar te zien zijn.

Blikopeners zijn de jongste medewerkers van het museum. Meer informatie over hen vind je hier

INSPIRATIE

Behoefte aan inspiratie tijdens jullie zelfstandig bezoek? Bekijk de opdrachten van onze blikopeners in deze video.

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.
Meer info

Goed om te weten

Een zorgeloos museumbezoek

In het museum is het dragen van een niet-medisch mondkapje voorlopig verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Om de veiligheid van jou, andere museumbezoekers- en medewerkers te garanderen, vragen we je daarnaast met onderstaande punten rekening te houden:

In lijn met 1.5m museummaatregelen gelden voor groepen de volgende regels:

  • Meld je bezoek aan indien je met meer dan 4 personen tegelijkertijd komt. Aanmelden is verplicht.
  • Meld je bij aankomst direct bij de museummedewerker die bij de entree staat en laat je tickets zien. De museummedewerker zal de groep gefaseerd naar binnen laten gaan, in groepen van 4.
  • Het is niet toegestaan met de hele groep samen te zijn binnen het entreegebied en de rest van het museum.
  • Voor voortgezet onderwijs geldt dat iedere groep van 3 leerlingen onder begeleiding dient te staan van minimaal één volwassene. Voor de maximale capaciteit per tijdsblok kunt u het boekingssysteem op de website raadplegen.
  • Groepsbegeleiders zijn volledig verantwoordelijk voor de afstand die de groep ten opzichte van andere museumbezoekers houdt en kunnen hierop worden aangesproken.

Praktische info

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 3 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe of in de gratis kluisjes.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en Restaurant Stedelijk. Helaas is het vanwege de geldende veiligheidsmaatregelen rondom het Coronavirus momenteel niet mogelijk zelf meegebrachte lunch te nuttigen in het museum.

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer info