Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.

Foto: Tomek Dersu Aaron

Voucherbeheer Amsterdam (PO, VMBO 1-2)

De onderwijsprogramma’s van het Stedelijk kunnen met Voucherbeheer - Amsterdam budget worden gefinancierd. Reserveer een onderwijsprogramma naar keuze via het online boekingssysteem. Kies op de betaalpagina de mogelijkheid om met Vouchers te betalen. De factuur wordt na het museumbezoek per e-mail verstuurd. Hiervoor gebruikt het Stedelijk het e-mailadres dat is opgegeven bij het boeken van het programma. Deze factuur kan samen met het bestedingsformulier aan Voucherbeheer worden doorgestuurd. Let op: Deze regeling geldt alleen voor Amsterdamse scholen van het primair onderwijs en VMBO 1-2.

Meer info

Cultuurbus Amsterdam (PO)

De Cultuurbus biedt gratis bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen naar zeventien culturele instellingen in Amsterdam, waaronder het Stedelijk Museum.

Meer info en reserveren

Museumpleinbus (PO)

De Museumpleinbus brengt scholen binnen een straal van 60 kilometer vanaf de ring A10 gratis, veilig en snel naar het Stedelijk Museum, Rijksmuseum en Van Gogh Museum. Voor leerlingen uit groep 6,7 en 8.

Meer info en reserveren

Cultuurkaart (VO)

De Cultuurkaart maakt het mogelijk deel te nemen aan programma’s voor het voortgezet onderwijs. Reserveer een onderwijsprogramma naar keuze via het online boekingssysteem. Kies op de betaalpagina voor de mogelijkheid om met een Cultuurkaart te betalen. De budgethouder krijgt een e-mail wanneer de weborder klaarstaat en accordeert deze via de website van CJP.
Let op: Zonder Cultuurkaartnummer is het niet mogelijk onderwijsproducten te reserveren met een Cultuurkaart.

meer info

Schooltoer (VO)

Vorig jaar hebben NS, GVB en CJP een nieuw product geïntroduceerd: Schooltoer. Hiermee reizen leraren en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS. Of in het hele netwerk van GVB Amsterdam. Zo wordt een culturele activiteit met de klas nog voordeliger én is de culturele instelling beter bereikbaar.

Meer info

Huisregels museumbezoek

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café. Schoolgroepen kunnen op afspraak meegebrachte lunch opeten/drinken in Studio A en B. Voor een afspraak neem contact op via educatie@stedelijk.nl