Het Stedelijk draagt bij aan de vernieuwing van het kunstonderwijs. Vind inspiratie en verdieping in lesmateriaal en tijdens studiedagen. 

LERARENPAS

Laat je inspireren in het Stedelijk. Leraren krijgen de kans om het hele jaar gratis het museum te bezoeken met de RABO Lerarenpas. Per school worden twee lerarenpassen verstrekt die onbeperkt geldig zijn. Zo kan het hele schoolteam genieten van kunst in het Stedelijk. De lerarenpassen worden alleen verstrekt aan leraren die op een school in Nederland werken.

Vraag aan

Foto: Tomek Dersu Aaron
Foto: Tomek Dersu Aaron

STUDIEDAGEN PO en VO

Tijdens deze studiedagen willen we inspireren en praktische tips uitwisselen om kunst te behandelen in de klas. In de ochtend zijn er lezingen van conservatoren, kunstenaars en verschillende experts. ’s Middags zijn er rondleidingen en workshops in de musea aan het Museumplein.

ONDERWIJSPOSTER Surinaamse School

Surinaamse School: het ontbrekende hoofdstuk in jouw lesboek! Bekijk en lees de poster om meer te leren over Surinaamse kunst en over belangrijke momenten in de gedeelde geschiedenis van Suriname en Nederland. En ontdek hoe je ons verdiepend lesmateriaal kan inzetten in jouw klas.

Vraag 'm aan in print of download de poster via de button hieronder!
Vraag aan
Download (pdf)

Tijdlijn Kunststromingen

Van Zero tot Fluxus en van Pop Art tot postmodernisme: hoe zat het ook al weer met al die kunststromingen? Met de Stedelijk tijdlijn weet je het precies.

Vraag aan
Download de tijdlijn