Naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van de regering met betrekking tot het coronavirus sluit het Stedelijk Museum Amsterdam de deuren voor bezoekers tot nader bericht.

Meer informatie is te vinden in ons overzicht met Veelgestelde Vragen. Deze pagina zal regelmatig worden geupdate.

1. Waarom is het Stedelijk Museum dicht?

Vanuit de overheid is de maatregel gesteld dat alle evenementen met meer dan 100 bezoekers worden afgelast. Onze bezoekersaantallen per dag zijn dusdanig dat we geen risico willen nemen. Daarom is het museum gesloten tot nader bericht. We zien dat andere musea dezelfde keuze maken.

2. Hoe lang blijven jullie gesloten?

Wij blijven in ieder geval gesloten tot en nader bericht. We volgen hierin de richtlijnen vanuit de overheid. Mochten er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, dan zullen we de website en social media updaten.

3. Ik heb een vraag of opmerking, hoe kan ik jullie bereiken?

We zijn via de mail bereikbaar op info@stedelijk.nl en via social media.

4. Ik heb al een online ticket gekocht, kan ik mijn geld terug krijgen?

U kunt uw online ticket gebruiken zodra het museum weer is geopend. Het ticket is vanaf aanschaf een jaar geldig. Vanwege overmacht geven we geen geld terug.

5. Ik heb een rondleiding geboekt / ticket voor een evenement, en nu?

Het museum is tot nader bericht gesloten. Alle geplande rondleidingen en evenementen zijn afgelast. Bezoekers die een ticket hebben voor een evenement in de periode dat het museum is gesloten, ontvangen een terugbetaling.

6. Ik heb een zakelijk evenement geboekt / zaal gehuurd bij het Stedelijk Museum

Het museum is tot nader bericht gesloten. Alle evenementen in deze periode zijn afgelast. Onze afdeling Evenementen neemt contact met u op.

7. Ik heb iets laten liggen in het museum. Kan ik dat nog ophalen?

Het museum is tot nader bericht gesloten. Neem contact op met info@stedelijk.nl voor verdere afhandeling.

8. Blijft jullie tentoonstellingsprogramma ongewijzigd?

De looptijd van de tentoonstellingen blijft hetzelfde. Bekijk de looptijd van de huidige en verwachte tentoonstellingen. Op dit moment wordt er gekeken naar mogelijkheden om tijdens de tijdelijke sluiting waar mogelijk zichtbaarheid te geven aan de huidige tentoonstellingen en activiteiten via onze online kanalen. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

9. Blijft het museum restaurant (TEN Amsterdam) wel geopend?

Restaurant TEN volgt de landelijke maatregelen van de overheid en de richtlijnen van het RIVM en is daarom gesloten tot nader bericht . Check de website van TEN voor de meest actuele informatie.