Welcome! The museum is open and safe to visit. Please keep in mind a timeslot, coronavirus entry pass and face mask are mandatory.

Events — 25 Nov 2021

This event will be in Dutch

Tijdens een In Conversation With gaat een Young Stedelijk ambassadeur in gesprek met een Stedelijk kunstenaar in zijn of haar studio of tentoonstelling. Zo leren we de kunstenaars uit onze tentoonstellingen en collectie, diens maakproces en de wereld waarin zij werken, beter kennen op een manier die de fysieke muren van het museum overstijgt.

Location
Stedelijk Museum Amsterdam
Time
25 Nov, 4.45 pm until 5.45 pm
Main language
Dutch
Admission
Please note, for this event you need a coronavirus entry pass.

In deze editie gaat Young Stedelijk ambassadeur Rubiah Balsem in gesprek met de kunstenaar Remy Jungerman in zijn tentoonstelling Remy Jungerman. Behind the Forest in het Stedelijk Museum. De tentoonstelling opent op 20 november voor publiek. Young Stedelijk is uitgenodigd voor een In Conversation With, terwijl de tentoonstelling voor publiek gesloten is.

Remy Jungerman (1959) is geboren in Moengo, Suriname, en woont en werkt in Nederland en de Verenigde Staten. Jungerman beweegt zich in zijn sculpturen, installaties, panelen, collages en zeefdrukken tussen de Marron-cultuur in Suriname, de Afrikaanse Diaspora en het 20ste-eeuws modernisme. Hij zoekt naar een autonome beeldtaal door abstracte geometrische patronen uit verschillende culturen met elkaar in gesprek te laten gaan.

Young Stedelijk ambassadeur Rubiah Balsem is een intermediair voor inclusieve kunst- en cultuur ecosystemen. Met haar bedrijf Studio Balsem geeft ze vorm aan creatieve steden van de toekomst waar inwoners co-creators zijn en kunstenaars actoren zijn van positieve verandering, die bijdragen aan het sociaal, economisch en cultureel kapitaal.


Programma

16.45 Ontvangst in entreegebied ingang Museumplein

17.00 - 17.45 Walking In Conversation With Remy Jungerman

17.45 - Einde

Remy Jungerman, GUARDIAN HAVANA, katoen, kokosnoot, legplanken, fotoprints, flessen, jeneverkruiken, hout (vuren, multiplex), 500 x 250 x 30 cm, 2009. Courtesy van de kunstenaar en Galerie Ron Mandos. Fotografie Aatjan Renders