Exhibition — 24 Jun until 29 Aug 2004

Admission
Necessary. Send an e-mail to reservations@stedelijk.nl, stating your full name, e-mail address, telephone number, and the date of the program you want to attend.

Presentaties over vormgeving van tentoonstellingen, winkels en andere inrichtingen.

Aanvang 20.00 uur
kosten: € 2,50 pp (bij de kassa van Stedelijk Museum CS op de tweede verdieping)

Tentoonstellingen, horeca-gelegenheden, winkels, een kantoorgebouw: de interieurs hiervan zijn vaak door gespecialiseerde ontwerpers bedacht. Drie ontwerpbureaus, behorend tot de Nederlandse top op dit gebied, geven een presentatie van hun werk.

Mark de Jong en Herman Kossmann werken al zes jaar samen onder de naam Kossmann.dejong, maar brengen allebei een langere ervaring in. Ze werk(t)en voor onder meer Museum Boijmans Van Beuningen, Gemeentemuseum Den Haag, de Architectuur Biënnale in Rotterdam en de Koninklijke Bibliotheek.

Hun werk wordt gekenmerkt door de ontwikkeling van totaalconcepten, een grote theatraliteit waardoor het ‘verhaal’ van de tentoonstelling wordt ondersteund. Ze werken daarbij samen met uiteenlopende specialisten op het gebied van verlichting, geluid, film e.d. De omvangrijke meubeltentoonstelling ‘Kramer vs. Rietveld. Contrasten in de meubelcollectie’, de vierde tentoonstelling in het Stedelijk Museum waarbij Kossmann.dejong betrokken is, werd mede daarom goed ontvangen in de pers (de expositie duurt nog tot en met 29 augustus). www.kossmanndejong.nl

Ontwerper Gilian Schrofer maakte tot voor kort deel uit van het bureau Concrete, dat de afgelopen zeven jaar furore maakte met inrichtingen van horecagelegenheden en andere ‘commerciële’ ruimten zoals winkels. Restaurant Nomads en De Lairesse apotheek (beide in Amsterdam), NL Restaurant (New York), Laundry Industry Fashion (Amsterdam, Londen, Berlijn), de Supperclub (Amsterdam en Rome) en de Australian Homemade winkels behoren tot hun bekendste werk.

In 1999 ontwierp Concrete de Van Baaren-zaal in het Centraal Museum i.s.m. beeldend kunstenaar Krijn de Koning en in 2003 de tentoonstelling voor Droog Design in Milaan. Gilian Schrofer heeft het bureau inmiddels verlaten om zich meer aan dergelijke ‘culturele’ opdrachten te kunnen wijden.www.concrete.archined.nl

Pierre Buys van Veldhoen + Company is nauw betrokken geweest bij de inrichting van het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg. Veldhoen + Company is in Nederland pionier op het gebied van de inrichting van flexibele werkplekken in kantoorgebouwen. Hun concept is voor het eerst in Nederland op grote schaal doorgevoerd in het Interpolis-kantoor, waar niemand meer een eigen werkplek heeft. De flexibele ruimten die daarvoor nodig zijn, zijn ontwikkeld in samenwerking met onder meer Nel Verschuuren van Kho Liang Ie Associates, ontwerpers Marcel Wanders, Piet Hein Eek en kunstenaar Joep van Lieshout.www.veldhoen.nl

SMCS op 11
SMCS op 11 is het programma van lezingen, debatten, film- en videovertoningen van Stedelijk Museum CS.

De ‘11’ verwijst naar de 11de verdieping van het Post CS-gebouw, waar de meeste activiteiten plaatsvinden. Vaste avond is donderdagavond. Het museum zelf is dan tot 21.00 uur geopend.