9 mei 2013

Kom op donderdagavond 9 mei naar de internationale première van ‘Specimens Slide’ (2013), de nieuwste film van Christiaan Bastiaans. Bastiaans is zelf aanwezig en geeft een introductie op zijn veelzijdige oeuvre, dat varieert van films en theaterperformances tot fotomontages, tekeningen en ‘hangende sculpturen’.

Tijd
9 mei, 17.30 tot 19.30

Naast ‘Specimens Slide’ wordt op deze avond ook een andere recente film van Bastiaans vertoond: ‘Notebook’ (2013). In tegenstelling tot eerdere vermelding, zal de filminstallatie 'Gods Narrators' niet worden vertoond op deze stedelijk|film avond. Deze is wel te zien van 5 mei tot en met 2 juli bij Nieuw Dakota.

Locatie: Teijin Auditorium, Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd: 19.30 - 21.30
Voertaal: Engels
Toegang: entreeprijs Stedelijk Museum + Toeslag E. 2,50
Reserveren: noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

SPECIMENS SLIDE
De première van ‘Specimens Slide’ is het hoogtepunt van de avond. De film vormt een trilogie met de eerder verschenen ‘Club Mama Gemütlich’ (2009) en ‘Al Alamayn’ (2011). ‘Specimens Slide’ werd in augustus 2012 opgenomen in het Van Doesburghuis in Parijs, met een cast bestaande uit (de inmiddels overleden) Jeroen Willems, Maria Kraakman, Hanna Schygulla, Yoshi Oida en Danaë Moons.

MEER INFORMATIE OVER DE KUNSTENAAR
Christiaan Bastiaans studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, het Pratt Graphic Center in New York en de Municipal University of Art in Kyoto. Zijn werk is onder andere tentoongesteld op de Biënnales van Parijs en Venetië, in het New Museum in New York, het Museum De Pont in Tilburg en het Kröller-Müller Museum. Zijn solotentoonstelling ‘Gods Narrators’ vindt tussen 5 mei en 2 juni 2013 plaats in Nieuw Dakota, Amsterdam.