Events — 29 t/m 30 nov 2013

Van 29 november t/m 1 december 2013  staat de tweede editie van Art Weekend op het programma. Kunstliefhebbers krijgen tijdens dit weekend de kans om zich in de hedendaagse kunstwereld in Amsterdam onder te dompelen.

Tijd
29 t/m 30 nov, 10.14 tot 23.00

Stichting Capital A organiseert het Amsterdam Art Weekend, waarbij bijna 30 galeries in Amsterdam de deuren openen en een speciaal programma presenteren, met onder meer bijzondere tentoonstellingen. Bekende internationale kunstinstellingen in Amsterdam, zoals de Rijksakademie van beeldende kunsten, De Ateliers, het Appel Arts Centre, Castrum Peregrini, De Oude Kerk en het Stedelijk Museum, maken deel uit van het evenement. 

Paradocs: Amsterdam Art Weekend at IDFA

Van 29 november tot en met 1 december vertoont AAW in samenwerking met Paradocs een selectie van 14 recente videokunstwerken van vooraanstaande Amsterdamse galeries, De Rijksakademie en De Ateliers. In de zalen van IDFA wordt werk getoond van onder anderen Juul Hondius, Charlotte Dumas en Saskia Olde Wolbers. De programma’s worden ingeleid en gepresenteerd door Bart Rutten, conservator bij het Stedelijk Museum.

RijksakademieOPEN 2013

Ook alle 47 resident artists van de Rijksakademie van beeldende kunsten tonen nieuw werk tijdens het Amsterdam Art Weekend. De kunstenaars presenteren de nieuwste ontwikkelingen in de kunst in hun ateliers in de voormalige Kavallerie-Kazerne. Het Stedelijk Museum maakt tijdens het Amsterdam Art Weekend onderdeel van de 'Rijksakademie Connects Route’.
www.rijksakademie.nl/open

Openingstijden

De deelnemende galeries zijn op 29 november van 12.00 tot 20.00 uur geopend, op 30 november van 10.00 tot 20.00 uur en op 1 december van 12.00 tot 18.00 uur. Bekijk de Amsterdam Art Weekend website voor meer informatie en de complete lijst van deelnemende galeries.