Gallery talks — 4 apr 2014

Gijs Bakker is opgeleid als sieraden- en industrieel ontwerper aan de Gerrit Rietveld Academie.
Prijs
Entreebewijs museum + €2,50 Public Program toeslag
Locatie
Start in de Stedelijk Museum Schiphol Lounge
Tijd
4 apr 2014, 13.00 tot 14.00
Taal
Nederlands
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

Het Stedelijk Museum is verheugd om een nieuwe serie Gallery Talks aan te kondigen binnen het kader van de tentoonstelling De Show van Gijs+Emmy. Gerenommeerde experts op het gebied van toegepaste kunst delen hun visie op deze tentoonstelling, zoals Marjan Boot (conservator Toegaste Kunst en Vormgeving), Gijs Bakker (vormgever) en Antje von Graevenits (kunsthistorica en critica).

Meer informatie over de spreker

Gijs Bakker is opgeleid als sieraden- en industrieel  vormgever aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam , Nederland en de Konstfack Skolen in Stockholm, Zweden. Zijn ontwerpen omvatten sieraden, woonaccessoires en huishoudelijke apparaten, meubels, interieur, publieke ruimten en tentoonstellingen. Hij werkte en werkt voor tal van bedrijven, waaronder Polaroid , Artifort , Droog Design , Castelijn, HEMA , Royal VKB en ENO Studio. Samen met designcriticus en historicus Renny Ramakers, richtte hij in 1993 Droog Design op, een Nederlands merk van producten door internationale ontwerpers. Samen met Ramakers selecteerde hij als art director alle producten binnen Droog Design tot 2009. Bakker heeft lesgegeven aan verschillende scholen, onder meer aan de Technische Universiteit Delft, de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en de Design Academy Eindhoven, waar hij werkte vanaf 1987 tot 2012, van 2000 tot 2012 in de functie van hoofd van de masteropleiding. In 1996 begon Bakker samen met Marijke Vallanzasca Chi ha paura ...? (Italiaans voor: Wie is er bang voor ...?). Sinds 2013, onder de nieuwe merknaam chp…?, laten Bakker en Vallanzasca de internationale design zien dat een sieraad meer is dan een decoratief modeaccessoire. chp…? nodigt internationaal bekende ontwerpers om een ​​speciaal stuk van de collectie te maken. In zijn huidige ontwerpen en projecten onderzoekt Bakker de relatie tussen ambacht en vormgever. Sinds 2009 verkent hij dit thema in zijn rol als creatief directeur voor HAN Gallery, voorheen bekend als Yii in Taiwan.