Performance — 7 apr 2017

Prijs
Museumkaart 3 E / studenten 10,50 E / regulier 18 E
Locatie
Zaal 0.1. en Teijin Auditorium
Tijd
7 apr 2017, 17.00 tot 18.00
Taal
Engels
Toegang
Tickets

Het Stedelijk Museum en de Vrije Universiteit presenteren met trots een performance door de Duitse kunstenaar Johannes Paul Raether. De performance wordt opgevoerd ter afsluiting van de driedaagse internationale conferentie over het werk van de kritische theoreticus en filosoof Judith Butler, getiteld Critical Theory in the Humanities Resonances of the Work of Judith Butler.

MEER OVER DE KUNSTENAAR

Kunstenaar Johannes Paul Raether woont en werkt in Berlijn. In zijn werk staan geconstrueerde identiteiten (avataras, AlterIdentities of Selfsisters) centraal, die in de publieke ruimte onderzoeken, onderwijzen en verhalen  delen. In de verschijning van zijn zogeheten self-sisters, genaamd Transformella, Protektorama, of Schwarmwesen, trekt Raether conventionele aannames over identiteiten, lichamen en technologie in twijfel.

Raether’s werk werd eerder getoond op de 9e Berlijn Biënnale, in Palais de Tokyo in Parijs, Fridericianum in Kassel en transmediale 2017 in Berlijn. Recente solotentoonstellingen vonden plaats in District (Berlijn), Transmission Gallery (Glasgow) en Ludlow 38 (New York City). Raether publiceert tevens in Texte zur Kunst en is momenteel professor op de Kunstakademie Düsseldorf. 

Dit programma is georganiseerd in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam.