Workshops — 5 jun 2016

Ben je tussen 6 en 12 jaar en vind je het leuk om te leren van kunstenaars en vormgevers? Elke zondag van 14.00 tot 15.45 uur kun je meedoen aan een bijzondere workshop in de studio’s, steeds met een ander thema.

Prijs
Entreebewijs Stedelijk Museum (Museumkaart en t/m 18 jaar gratis)
Locatie
Audi zaal 0.1
Tijd
5 jun, 12.00 tot 13.45
Taal
Nederlands
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar educatie@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

Deze maand neemt Christie van der Haak ons mee in de wereld van patronen. Haar gebruik van verschillende patronen resulteert in werken die vaak intensief en duizelingwekkend zijn, maar toch een eenheid vormen. Samen met de kunstenaar ontwerpen de deelnemers hun eigen motieven op papier. De Amsterdamse School vormt een belangrijke inspiratiebron voor Van der Haak: bezoek vooraf de tentoonstelling Wonen in de Amsterdamse School om alvast in de stemming te komen. 

PROGRAMMA

14.00 Verzamelen in entreegebied, gezamenlijk bezoek tentoonstelling
14.00 workshop door Christie van der Haak (Audi zaal 0.1)
15.45 einde workshop
18.00 museum sluit

MEER OVER DE KUNSTENAAR

Christie van der Haak (1950) was in haar schilderijen al sterk geïnteresseerd in ornamenten en patronen. De laatste jaren legt ze zich toe op het ontwerpen en weven van wandkleden en stoffen. Een eerste stap zette ze in het Textielmuseum Tilburg, waar ze katoenen jacquard geweven wandkleden liet maken die als autonome kunstwerken worden gezien. In opdracht van het Textielmuseum ontwierp ze ook de stof voor een 25 meter lange bank van Piet Hein Eek.