Events — 19 feb 2016

Al jaren organiseert het Stedelijk kunstenaarsworkshops voor kinderen, volwassenen jaloers achterlatend. Daar komt nu verandering in. De Friday Night in het Stedelijk biedt eens per maand de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met kunstenaars en te ontdekken hoe zij werken. 

Prijs
Entreebewijs Stedelijk Museum (t/m 18 jaar gratis)
Locatie
Audi zaal 0.1
Tijd
19 feb 2016, 18.45 tot 20.00
Taal
Nederlands
Toegang
Graag! Stuur een email naar educatie@stedelijk.nl met je volledige naam, email-adres, telefoonnummer en naam en datum van het programma waaraan je deel wilt nemen.

Deze maand: Keep on Drawing met Rop van Mierlo. Wanneer van Mierlo begint te tekenen of schilderen heeft hij nog geen idee waar hij uit zal komen. Toeval is bepalend in zijn werkproces. En dat laat hij jullie ook ervaren. Modellen bewegen, handen trillen, Rop fluistert in je oor… Maar wat er ook gebeurt: keep on drawing!

PROGRAMMA

19.45 inloop (entreehal)
20.00 workshop modeltekenen door Rop van Mierlo (Audi zaal 0.1)
21.00 einde workshop, museum open tot 22.00 uur.

Deze workshop is onderdeel van de Friday Night bij het Stedelijk, een nieuwe kunstzinnige kickstart van het weekend.

MEER OVER DE KUNSTENAAR

Rop van Mierlo werkt in verschillende media, maar zijn proces begint vrijwel altijd met tekenen of schilderen. Dieren zijn een terugkerend motief in zijn werk: het fascineert hem dat de mensheid al sinds zijn vroegste bestaan dieren onder controle probeert te krijgen. In Van Mierlo’s boeken Wilde dieren en Enige logica breken ze juist buiten de lijnen, los van de regels.