Theorie — 6 t/m 7 nov 2017

Symposium op 6 en 7 november 2017 
Prijs
Early Bird €125 (registreer voor 1 augustus 2017), regulier €150 (registreer na 1 augustus 2017), student €100
Locatie
Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum
Tijd
6 t/m 7 nov, 8.15 tot 17.00
Taal
Engels
Toegang
Tickets

Wat maakt een goede rondleider? Wat maakt een goede rondleiding? Rondleidingen zijn zo oud als musea en ook in een tijd waarin technische innovaties de museummuren verlagen, blijft een rondleider het meest interactieve en flexibele medium.

Tijdens dit tweedaagse symposium staat het vak rondleiden en de professionalisering van rondleiders en rondleidingen in kunst- en historische musea centraal. Aanleiding is de afronding van het vierjarig onderzoeksproject ‘Rondleiden is een vak’ van de Universiteit van Amsterdam, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum. In dit onderzoek zijn competenties gedefinieerd en werkbare methodes ontwikkeld die het evalueren en professionaliseren van museale rondleidingen ten goede komen.  

Museumexperts en wetenschappers presenteren en bediscussiëren innovatieve benaderingen ten aanzien van rondleiden en methoden voor de verdere professionalisering van rondleiders. Het symposium biedt onder anderen keynotes door Dr. Viv Golding (School of Museum Studies, Universiteit van Leicester) en Sandra Jackson-Dumont (Hoofd Educatie, Metropolitan Museum of Art, New York), werksessies, korte presentaties en vanzelfsprekend ook rondleidingen in de drie organiserende musea. Er zal ruimte zijn om met elkaar van gedachten te wisselen over urgente thema’s als peer evaluaties, toegankelijkheid, de inzet van vrijwilligers en de rol van nieuwe media.

Data:                maandag 6 en dinsdag 7 november 2017 

Waar:                Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum Amsterdam 

Voor wie: Museumeducatoren en –rondleiders van over de hele wereld

Door wie: Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Landelijke Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst en het onderzoeksteam van de Universiteit van Amsterdam (mede gefinancierd door Fonds 21 en het Mondriaan Fonds) 

Fees    

Early Bird:       125 EU, aanmelden voor 1 augustus 2017
Regulier:          150 EU, na 1 augustus 2017
Student:           100 EU

Inclusief 2 lunches, 2 borrels, koffie/thee pauzes en toegang tot de drie musea op beide dagen.

Klik hier voor meer informatie over het programma.