Events — 7 nov 2015

Ontdek de ZERO State of Mind van 2015. 

Locatie
Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd
7 nov, 18.00 tot 1.00
Toegang
Koop een kaartje

Beleef de interactieve installatie ZERO time van lichtkunstenaars Children of the Light, maak en exposeer je eigen werk in de groepstentoonstelling ZERO 2015, kom in higher spirits tijdens het ZERO MitterN8tsball of spijker je business kennis bij tijdens de masterclasses Pionieren doe je zo. En gedurende de hele nacht zijn er inspirerende speedtours door de tentoonstelling met de jonge Blikopeners van het Stedelijk. 4.3.2.1. ZERO: we’re ready for takeoff!

Programma

ZERO Publiekstentoonstelling

Altijd al je eigen kunstwerk in het Stedelijk willen ophangen? Tijdens Museumnacht krijg je de unieke kans om zelf werk te maken en dit in de erezaal van het museum te exposeren.Raak geïnspireerd door de Zero-beweging en laat je creativiteit de vrije loop, wie weet ben jij de nieuwe Yayoi Kusama of Jean Tinguely!
Tijd: 19.00 - 02.00 uur

ZERO Mitternachtsball

In 1966 werd het Zero-tijdperk afgesloten met het Mitternachtsball in Bonn. Met als motto Zero ist gut fur dich zal het Stedelijk op gepaste wijze de Museumnacht afsluiten, inclusief drankjes, dansjes en muziek van DJ’s Tommy Jacob, Wantigga en Gurney-Champion  (KLEAR). 4.3.2.1 ZERO, let's go!
Tijd: 19.00 - 02.00 uur

Children of the Light presents: ZEROTIME

 De Zero-tentoonstelling wordt waardig afgesloten met een interactieve lichtinstallatie van het internationale kunstenaarsduo Children of the Light. Ze noemen hun werk live scenography waarbij ze licht als instrument gebruiken. De installatie ZEROTIME was eerder te zien in club Trouw en is één van de hoogtepunten van de nacht.
Tijd: 19.15 - 02.00 uur

ZERO speedtours door blikopeners

Blikopeners zijn jongeren met een bijbaan bij het Stedelijk. Zij nemen je ieder kwartier mee in een speedtour mee door de Zero-tentoonstelling. Je hoort alles wat je moet weten over het ontstaan van ZERO en de kunstenaars uit de beweging, zoals Heinz Mack, Otto Piene, Armando, Yayoi Kusama, Yves Klein en herman de vries. Na de tour ben je gegarandeerd een kenner! 
Tijd: 19.30 - 01.30 uur

ZERO Masterclasses: ‘Pionieren doe je zo’

De kunstenaars van de Zero-beweging waren pioniers in de kunstwereld. Niet alleen in gebruik van materialen en opvattingen, maar ook in hun positionering: zij zetten zichzelf neer als echte businessmen, keurig in het pak. Tijdens deze masterclasses 'Pionieren doe je zo' gaat Ko van ’t Hek (onderdeel van Kunstkijken met Ko en Kho) in gesprek met de pioniers van nu, van startup-eigenaar tot uitgever. Pionieren is van alle tijden!
Tijd: 20.00 - 01.00 uur

Timetable

TIJD

GAST 1

GAST 2

19.30 - 19.45  

Noor de Groot (blogger/influencer queen of jetlags)

Sander Kleinenberg (internationale DJ)

20.15 - 20.30

Joszi Smeets (directeur Youth Food Movement)

Chris Julien (SSBA Salon)

21.00 - 21.15

Daan Weddepohl (oprichter app PEERBY)

Anna Noyons (PEERBY)

21.45 - 22.00

Anne Ruygt (junior conservator fotografie)

Toine Donk (oprichter Das Mag)

22.30 - 22.45

Christopher Gabriel (kunstenaar Children of the Light)

Arnout Hulskamp (kunstenaar Children of the Light)

 

ZERO nacht hap

 Restaurant Stedelijk biedt vanaf 22.00 uur een heerlijke N8-hap aan voor € 7,50 per persoon.
Tijd: 22.00 - 2.00 uur