Gallery talks — 2 okt 2014

Deze gallery talk is verplaatst naar een nog nader te bepalen datum.
Locatie
Stedelijk Museum, start in de Schiphol entreehal, rondleiding door de tentoonstelling
Tijd
2 okt 2014, 22.00
Taal
Nederlands
Toegang
Deze gallery talk is verplaatst naar een nog nader te bepalen datum.

Het Stedelijk Museum heeft het genoegen om u uit te nodigen de tentoonstelling ON THE MOVE Verhalen in hedendaagse fotografie en grafische vormgeving te bezichtigen in het gezelschap van de curatoren van de tentoonstelling en gast-juryleden voor de Gemeentelijke Kunstaankopen. Tijdens een reeks Gallery Talks bespreken zij een groep werken op zaal, uitgaande van hun eigen kennis en expertise binnen de fotografie en vormgeving. Zo krijgt u de gelegenheid een aantal rondleidingen bij te wonen vanuit telkens een uniek perspectief.

De presentatie toont 28 kunstenaars die op speelse, kritische en uitdagende wijze verhalen vertellen via fotografie en grafische vormgeving, in de vorm van kunstenaarsboeken, ruimtelijke installaties en nieuwe technische mogelijkheden zoals apps en websites. Tijdens de Gallery Talks vertellen de curatoren en gast-juryleden vanuit hun professionele achtergrond over de werken in de tentoonstelling; Carolien Glazenburg (samensteller van de tentoonstelling en conservator Grafische Vormgeving bij het Stedelijk Museum), Anne Ruygt (samensteller van de tentoonstelling en junior conservator Fotografie), Ad van Denderen (gast‑jurylid en fotograaf), Mirjam Kooiman (conservator in opleiding Fotografie), Karin Krijgsman (gast‑jurylid en studieleider van de opleiding Fotografie aan AKV St. Joost) en Dimitri Nieuwenhuizen (gast‑jurylid en medeoprichter van het multidisciplinaire vormgevingsbureau LUST).

Meer informatie over de sprekers

Dimitri Nieuwenhuizen is vormgever en als gast‑jurylid betrokken bij de selectie voor de Gemeentelijke Aankopen. Hij is een van de oprichters van het multi‑disciplinaire vormgevingsbureau LUST. Daarbij was hij een van de bedenkers van het onderzoeks‑, kunst‑, vormgevings‑ en technologie-laborarium LUSTlab. Bij LUST en LUSTlab ontdekken vormgevers nieuwe paden voor kunst en vormgeving op het snijvlak van nieuwe media, informatie, technologie, architectuur, stedenbouw, grafisch en industrieel ontwerp. Nieuwenhuizen is een van de supervisors van de Sandberg@Mediafonds masterclass, doceert aan verschillende kunstacademies waaronder het Sandberg Instituut, en is ambassadeur voor de Dutch Design Award.