Gallery talks — 19 dec 2014

Locatie
Stedelijk Museum, start in de Schiphol entreehal, rondleiding door de tentoonstelling
Tijd
19 dec 2014, 12.00 tot 13.00
Taal
Nederlands
Toegang
Noodzakelijk. Reserveer hier.

Het Stedelijk Museum heeft het genoegen om u uit te nodigen de tentoonstelling ON THE MOVE Verhalen in hedendaagse fotografie en grafische vormgeving te bezichtigen in het gezelschap van de curatoren van de tentoonstelling en gast-juryleden voor de Gemeentelijke Kunstaankopen. Tijdens een reeks Gallery Talks bespreken zij een groep werken op zaal, uitgaande van hun eigen kennis en expertise binnen de fotografie en vormgeving. Zo krijgt u de gelegenheid een aantal rondleidingen bij te wonen vanuit telkens een uniek perspectief.

De presentatie toont 28 kunstenaars die op speelse, kritische en uitdagende wijze verhalen vertellen via fotografie en grafische vormgeving, in de vorm van kunstenaarsboeken, ruimtelijke installaties en nieuwe technische mogelijkheden zoals apps en websites. Tijdens de Gallery Talks vertellen de curatoren en gast-juryleden vanuit hun professionele achtergrond over de werken in de tentoonstelling; Carolien Glazenburg (samensteller van de tentoonstelling en conservator Grafische Vormgeving bij het Stedelijk Museum), Anne Ruygt (samensteller van de tentoonstelling en junior conservator Fotografie), Ad van Denderen (gast‑jurylid en fotograaf), Mirjam Kooiman (conservator in opleiding Fotografie), Karin Krijgsman (gast‑jurylid en studieleider van de opleiding Fotografie aan AKV St. Joost) en Dimitri Nieuwenhuizen (gast‑jurylid en medeoprichter van het multidisciplinaire vormgevingsbureau LUST).

Meer informatie over de sprekers

Mirjam Kooiman is conservator in opleiding Fotografie en assisteerde de curatoren bij de inrichting van de tentoonstelling On The Move. Kooiman studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, met een speciale interesse voor post-kolonialistische benaderingen in de kunst en museumstudies. Haar interesse in fotografie ontwikkelde ze in Parijs, tijdens een semester aan de Université Paris VIII. Eerder deed ze onderzoek bij de historische fotocollectie van het Tropenmuseum. Als conservator in opleiding is Kooiman verbonden aan de Master Museumconservator -een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Vrije Universiteit Amsterdam (VU)- waarbinnen zij zich specialiseert in museumproblematiek, collectievorming en het tentoonstellen van fotografie.