Events — 8 nov 2019

Hoe is dat nou eigenlijk om als jonge kunstenaar, vrijwillig of onvrijwillig, naar een nieuwe plek te verhuizen? Wat doet dit met het werk dat je maakt? Is waar je vandaan komt eigenlijk wel relevant? En hoe kijken mensen naar je? Ben je een immigrant of een expat? 

Prijs
Museumticket + €3,-
Locatie
In de tentoonstelling Migranten in Parijs, verzamelen in het entreegebied
Tijd
8 nov 2019, 19.30 tot 21.30
Taal
Nederlands
Toegang
Dit evenement is uitverkocht. De podcastafleveringen zijn vanaf 20 november te beluisteren. 

De actuele tentoonstelling in het Stedelijk Museum Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.:  Migranten in Parijs, laat zien hoe kunstenaars in de eerste helft van de 20e eeuw naar hét kunstcentrum van de wereld trekken: Parijs. Net als Parijs, is Amsterdam een plek waar jonge kunstenaars en creatieven naartoe trekken om te wonen en te werken. 

Op vrijdagavond 8 november kun je midden in de tentoonstelling komen luisteren naar de verhalen van jonge creatieven Massih Hutak en Thomas Azier. Ontdek hoe zij denken over labels, creativiteit en hun verhuizing naar een ander land of stad. Wat verbindt hen? En waarin verschilt hun verhaal? Dit gesprek, gemodereerd door Yousef Gnaoui (Sef), wordt live opgenomen en verschijnt later in podcastvorm.

Over Yousef Gnaoui (presentator/moderator)

Deze podcast  wordt gepresenteerd door Sef. Uomo-universalis en popartiest. Sef (Yousef Gnaoui) begon zijn muzikale carrière binnen de groep ‘Flinke Namen’ waarmee hij meerdere hits scoorde en door de Benelux toerde. In 2011 bracht hij voor het eerst solo muziek uit onder de naam Sef en scoorde meteen een hit met De Leven, de titelsong van de film Rabat. Naast muziek manifesteerde Yousef zich ook als grafisch ontwerper en regisseur. De meeste van zijn eigen platenhoezen en videoclips maakte Sef zelf en daarnaast nam hij ook de visuele uitingen van meerder collega artiesten voor zijn rekening als zowel regisseur, grafisch ontwerper en art-director. Sinds 2017 maakt hij samen met Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) de podcast Yous & Yay: New Emotions voor de VPRO die inmiddels is uitgegroeid tot 1 van de best beluisterde podcasts in de Benelux.

Afbeelding: Petrovsky & Ramone
Afbeelding: Petrovsky & Ramone

Thomas Azier 

De Nederlandse zanger, componist en artiest Thomas Azier voelt zich waar dan ook ter wereld thuis. Hij absorbeert de invloeden van zijn omgeving en vertaalt deze naar zijn alsmaar verbredend muzikaal pallet. Zijn veelgeprezen albums Hylas, Rouge en Stray zijn onderdeel van een veel groter geheel. De in mei uitgebrachte EP Raven On The First Floor is een indicatie van wat we in de toekomst van hem kunnen verwachten. Zoals hij zelf omschrijft: “Via mijn muziek ben ik op een continue zoektocht om te ontdekken wie ik ben en waar mijn plek is op deze wereld.” De exacte betekenis van het woord plek is iets dat hem altijd heeft bezig gehouden sinds hij begonnen is met muziek maken. Zo is hij weggetrokken uit een een kleine Nederlandse stad om naar Berlijn te verhuizen en uiteindelijk in Parijs terecht te komen. Deze keuze om zijn eigen weg te volgens is een beslissend moment geweest in Thomas Aziers huidige kosmopolitische manier van leven. Hij is altijd op zoek naar nieuwe plekken die hem inspireren en bovenal zijn creativiteit uitdagen. 

Massih Hutak

Massih Hutak (27) is een muzikant, schrijver en theatermaker uit Amsterdam-Noord. Voor de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.:  Migranten in Parijs bedacht hij het publieksprogramma en richtte hij de De Salon in. Daarin staan verhalen van hoop, liefde en strijd centraal. Niet altijd even rooskleurig, maar wel eerlijk en kwetsbaar. 

Foto: Ilja Meefout
Foto: Ilja Meefout

Bezoekers van een evenement in het Stedelijk Museum Amsterdam kunnen worden gefilmd of gefotografeerd voor journalistieke, commerciële of archiefdoeleinden. Heeft u hier bezwaar tegen, geef dat dan door aan een van onze medewerkers voorafgaand aan het programma. Als u beelden wilt laten verwijderen waarop u bent te zien, stuur dan een email naar info@stedelijk.nl.