Events — 23 sep 2013

Een herdenkingsbijeenkomst ter ere van Seth Siegelaub.
Tijd
23 sep, 18.00 tot 20.00

Het Stedelijk Museum Amsterdam organiseert op 23 september 2013, van 20.00 tot 22.00 uur, een herdenkingsbijeenkomst ter ere van Seth Siegelaub. Op deze avond zal een aantal van zijn vrienden en familieleden  stilstaan bij de enorme bijdrage van Seth Siegelaub aan het kunstenveld en hoe hij kunstenaars en tentoonstellingsmakers van zowel zijn eigen generatie als de generaties na hem heeft geïnspireerd.

Zijn dood betekent het verlies van een opmerkelijk mens die in de loop van tientallen jaren een unieke en onuitwisbare bijdrage heeft geleverd aan de hedendaagse kunst en kunstgeschiedenis, als galeriehouder, curator, verzamelaar en onderzoeker. Vanaf de jaren ‘80 woonde hij in Amsterdam als partner van Marja Bloem, voormalig conservator van het Stedelijk Museum, en was hij een dierbare vriend van het Stedelijk Museum en vele andere instellingen in Amsterdam en Nederland. Wij zullen hem erg missen en willen deze herdenking organiseren als huldeblijk aan zijn uitzonderlijke inbreng en nalatenschap.

De herdenking zal plaatsvinden op 23 september 2013 om 20.00 uur in het Auditorium van het Stedelijk Museum. Sprekers zijn onder meer: Herman Daled, Ann Demeester, Ann Goldstein, Emmy de Groot, Maxine Kopsa, Sara Martinetti en Lawrence Weiner. Er is muziek van Jessica Fay-Siegelaub en Frances-Marie Uitti.  De bijeenkomst eindigt om 22.00 uur.

Een bericht over uw deelname naar info@stedelijk.nl stellen wij zeer op prijs.