Events — 21 sep 2013

Het Stedelijk viert op zondag 22 september samen met alle bezoekers zijn eerste verjaardag na de heropening. Natuurlijk met een speciale ‘1 jaar Stedelijk-traktatie’ voor iedereen die langskomt. Wie wil kan zich door De Fotomeisjes laten vastleggen met zijn of haar favoriete kunstwerk.

Tijd
21 sep 2013, 22.00

Eén jaar geleden, op 22 september 2012, heropende koningin Beatrix tijdens een feestelijke ceremonie het Stedelijk Museum Amsterdam. Sindsdien heeft het museum meer dan 770.000 bezoekers verwelkomd, uit binnen- en buitenland. Het Stedelijk viert aanstaand weekend dit heugelijke feit met alle bezoekers. 

Op zondag zijn er gratis extra speed tours door het museum. De tours starten om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. De tours worden gegeven door onze Blikopeners. Wie mee wil kan zich  op de dag zelf melden bij de info balie in de entree.

Verder maken De Fotomeisjes van iedere bezoeker die wil een professionele foto bij zijn/haar favoriete kunstwerk. De Fotomeisjes zijn op zondag 22 september van 12 – 16 uur aanwezig en vanaf maandag 23 september kan iedereen zijn portret vinden op Facebook.

Tip: Neem de advertentie uit het Parool van zaterdag 21 september mee naar de kassa, en ontvang gratis toegang voor de tweede persoon!*

Wist je dat....

op 14 september 1895 het Stedelijk Museum voor het eerst geopend werd? Het Stedelijk bestaat dus deze maand precies 118 jaar!

het Stedelijk bij de heropening van start ging met een compleet nieuwe collectiepresentatie van beeldende kunst en vormgeving, en met de tentoonstellingen Beyond Imagination, Works in Place en De invloed van Bauhaus in Nederland. Later gevolgd door het grote overzicht van de Amerikaanse kunstenaar Mike Kelley, de schenking van Paul Andriesse, De Best Verzorgde Boeken 2011, Guido van der Werve – Number 14, Home, Jo Baer – In the Land of Giants en Aernout Mik – Communitas.

Vanaf zaterdag 21 september de tentoonstellingen Op de wind geschreven – tekeningen van Lawrence Weiner, Paulina Olowska – Au Bonheur des Dames. Ook te zien zijn Touch & Tweet!, met de installatie Dune van Daan Roosegaarde, De Best Verzorgde Boeken 2012 en Lucy McKenzie: Something They Have to Live With openen. 

Vanaf zaterdag 19 oktober de tentoonstelling Kazimir Malevich en de Russische avant-garde te zien is, met selecties uit de Khardzhiev- en Costakis collecties – een samenwerking met Tate Modern en de Bundeskunsthalle Bonn, waar de tentoonstelling naar toe zal reizen. Het zal het grootste overzicht van deze pionier van de abstracte kunst zijn in twintig jaar.

*Parool Actievoorwaarden

  • Tweede persoon gratis tegen inlevering van de advertentie uit Het Parool
  • De actie is geldig op zondag 22 september 2013
  • Goedkoopste entreebewijs is gratis
  • Niet geldig in combinatie met andere acties
  • Niet geldig bij aankoop van het familieticket
  • Advertentie in te leveren aan de kassa van het Stedelijk Museum
  • Advertentie kan niet worden ingewisseld voor contant geld