Rondleidingen — 20 okt 2019

Het Stedelijk Museum ontdek je het beste in je eigen taal. Sinds 2016 organiseert het museum daarom speciaal voor doven rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal, verzorgd door rondleiders die zelf doof zijn. Zonder tussenkomst van een tolk kunnen doven in hun eigen taal de collectie en tijdelijke tentoonstellingen ontdekken.

Locatie
Verzamelen bij de infobalie
Tijd
20 okt 2019, 16.00 tot 17.00
Taal
NGT
Toegang
Reserveren voor deze rondleiding kan tot vrijdag 18 oktober, 17.00 uur. Reserveer hier

Hybride sculptuur

Hybride sculptuur toont hoezeer de beeldhouwkunst is veranderd sinds 1990. De tentoonstelling laat dat zien aan de hand van ruim twintig, veelal monumentale werken uit de collectie. De titel Hybride sculptuur verwijst naar het feit dat bijna geen van de werken eruit ziet als een beeldhouwwerk in de klassieke zin: de kunstenaars werken op het snijvlak van sculptuur en schilderkunst, performance, videokunst en design.

AGENDA & RESERVEREN

Gemiddeld eens per maand organiseert het museum een Stedelijk in Gebaren-rondleiding in Nederlandse Gebarentaal. Er is iedere keer iets nieuws te zien. De data van de aankomende rondleidingen worden binnenkort in de evenementen agenda aangekondigd. Het is naast deze vaste momenten mogelijk om op andere dagen en tijden een rondleiding te boeken in Nederlandse Gebarentaal of in Nederlands met Gebaren voor een van maximaal 15 personen.

Bespreek de mogelijkheden met de afdeling Educatie via educatie@stedelijk.nl of 020-5732 741. 

Marc Bijl, ‘Suicide Machine’, 2003. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Peter Tijhuis
Marc Bijl, ‘Suicide Machine’, 2003. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Peter Tijhuis

MUSEA IN GEBAREN

De rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal in het Stedelijk zijn het resultaat van het project Musea in Gebaren, waar het museum zich in 2016 als partner bij heeft aangesloten. Musea in Gebaren is een gezamenlijk initiatief van Foam en WatTelt!. Twaalf jonge doven kregen in een trainingsprogramma van zes weken een interne opleiding tot rondleider, waarin zij kennismaakten met de theorie en praktijk van het rondleiden. Hierna werden zij aan de deelnemende culturele instellingen gekoppeld, waar zij programma’s in Nederlandse Gebarentaal verzorgen. Naast de rondleidingen in het Stedelijk Museum worden er in het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Tropenmuseum, het Joods Cultureel Kwartier, de Hermitage Amsterdam, de Nieuwe Kerk, EYE filmmuseum en Foam programma’s in NGT aangeboden.