Events — 3 apr 2020

Deze editie van de Video Club, getiteld Why So Serious? toont de meest humoristische videowerken uit de collectie van het Stedelijk Museum.

Locatie
Stedelijk Museum
Tijd
3 apr, 19.00 tot 21.15
Taal
Engels
Toegang
Naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van de regering met betrekking tot het coronavirus sluit het Stedelijk Museum Amsterdam de deuren voor bezoekers tot en met 6 april 2020.

Met trots presenteert het Stedelijk Museum Why so serious?, de nieuwste editie van de Stedelijk Video Club. Why so Serious? brengt verschillende videowerken uit de collectie samen, waarin humor wordt gebruikt als middel om zowel kritische reflectie als plezier over te brengen. In een wereld waarin kunstenaars en intellectuelen regelmatig als elitair bestempeld worden, biedt Why So Serious? de mogelijkheid om te reflecteren op lachen en humor als een even kritische als helende handeling binnen de kunstpraktijk.

Dit programma neemt een stelling in tegen de aanname dat hedendaagse kunst zichzelf te serieus neemt, door werken te tonen van makers die op verschillende manieren gebruik maken van komische stijlen. Van slapstick tot satire, binnen dit programma worden videowerken getoond die geworteld zijn in de conceptuele kunst zoals Liza May Post’s Trying, naast bijvoorbeeld sociaal kritische parodieën zoals Shut the Fuck Up en offbeat genrestudies zoals Michael Smith’s Secret Horror. Onder het genot van bier en pizza, worden bezoekers uitgenodigd om de meest humoristische werken uit de Time-based Media collectie van het Stedelijk te bekijken.

Erik van Lieshout, The Basement, 2014
Erik van Lieshout, The Basement, 2014

PROGRAMMA

19.00
Deuren open – pizza en drankjes
19.30
Introductie – Karen Archey, conservator hedendaagse kunst voor Time-based Media
19.40
Screening deel 1
20.00
Pizza break
20.05
Screening deel 2
20.30
Gesprek
20.55
Q&A
21.05
Einde programma
22.00
Museum sluit

Video Club wordt gepresenteerd in het Teijin Auditorium van het Stedelijk. Deze zaal is per lift bereikbaar. De zitplaatsen zijn voorzien van rugleuningen. Mocht u mindervalide zijn en graag eerder toegang verkrijgen tot de zaal, kunt u dit aan ons doorgeven. Neem hiervoor – of bij andere verzoeken – contact op met publicprogram@stedelijk.nl.

Bezoekers van een Public Program evenement in het Stedelijk Museum Amsterdam kunnen worden gefilmd of gefotografeerd voor journalistieke, commerciële of archiefdoeleinden. Heeft u hier bezwaar tegen, geef dat dan door aan een van onze medewerkers voorafgaand aan het programma. Als u beelden wilt laten verwijderen waarop u bent te zien, stuur dan een email naar info@stedelijk.nl.