Events — 16 t/m 17 mei 2013

Op 16 en 17 mei vindt in de Stadsschouwburg te Amsterdam voor de derde keer What Design Can Do plaats. Het Stedelijk Museum is partner van dit cross-disciplinaire evenement, dat bedoeld is voor ontwerpers en andere in design geïnteresseerden.

Tijd
16 t/m 17 mei, 8.00 tot 16.00
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

Bezoekers worden getrakteerd op een reeks van inspirerende sprekers uit de hele wereld, break out sessies waarin specifieke onderwerpen aan de orde worden gesteld en activiteiten bij andere instellingen. 

10 % KORTING & RONDLEIDING

U krijgt 10% korting op het evenement en als deelnemer van het evenement kunt u zich inschrijven voor een speciale rondleiding op donderdagavond 16 mei in het museum. De conservatoren  Vormgeving (Marjan Boot, Carolien Glazenburg, Ingeborg de Roode en Victoria Anastasyadis) leiden groepen rond door de omvangrijke collectiepresentatie op dit gebied (14 zalen!) en door de nieuwbouw.

What Design Can Do probeert de sociale impact van design op ons dagelijks leven zichtbaar te maken. Een keer per jaar worden daarom ontwerpers uitgenodigd  om de schotten tussen de verschillende disciplines te slechten: mode, productvormgeving, architectuur, interaction design en grafische vormgeving. Op deze derde editie van What Design Can Do is veel aandacht voor interaction design en e-cultuur. Topgast is Mike Kruzeniski,  Head of Design bij Twitter. Maar ook David Kester behoort tot de sprekers. Hij is een van de belangrijkste Britse beleidsmakers op gebied van vormgeving, was jarenlang voorzitter van de Design Council en is nu topman bij de belangrijkste kunstboekenuitgeverij ter wereld Thames & Hudson. Ook op het podium komen onder meer trendwatcher Lidewij Edelkoort, fooddesigner Marije Vogelzang, het ontwerpduo Hellicar & Lewis, de Britse professor Anthony Dunne, de Urban-Think Tank uit Venezuela en ten slotte uit India de stedenbouwkundige Rahul Mehrotra.