1 sep 2011

Tijd
1 sep 2011, 17.30

Items Live over Wim Crouwel tentoonstelling, 1 september, 19.30 uur. Meer informatie volgt spoedig. 

Op donderdagavond 1 september vormt het Stedelijk Museum in samenwerking met Items magazine het podium voor Items Live. De avond staat geheel in het teken van Wim Crouwel. Tegen de achtergrond van de veelbesproken overzichtstentoonstelling Wim Crouwel – een grafische ontdekkingsreis (eerder te zien geweest in het Design Museum in Londen en gemaakt in samenwerking met het Stedelijk Museum) vertellen zes sprekers vanuit hun eigen expertise en invalshoek over de invloed van Crouwels werk.

Wim Crouwel (1928) wordt beschouwd als de meester van het Nederlandse functionalisme en wordt wereldwijd gezien als een van de grootste ontwerpers van de 20e eeuw. Tijdens Items Live zullen verschillende sprekers ingaan op Crouwels werk en het effect ervan op volgende generaties.

Onder de sprekers zijn grafisch ontwerpers Na Kim (o.a. Graphicmagazine), Niels Schrader (o.a. Dutch Design Database), Thonik (o.a. Items) en Raoul Wassenaar (Helvetica. Homage to a typeface). Hugues Boekraad, vooraanstaand designcriticus en co-auteur van de monografie over Crouwel, zal een van Crouwels vroege affiches analyseren. Daarnaast zal Joost Overbeek, vaste columnist van Items Live, zijn eigenzinnige visie geven op de invloed van Crouwels werk op het Dutch Design.

Zesmaal per jaar presenteert Items, tijdschrift over design, naast de gedrukte nummers een live magazine, meestal op de vaste basis in Pakhuis de Zwijger en soms op locatie bij andere partners. Items is een cultureel tijdschrift over design dat zicht richt op alle ontwerpdisciplines. In Items no.4, dat half augustus verschijnt, wordt in een special van 8 pagina’s Wim Crouwels carrière onder de loep genomen door middel van citaten van de meester zelf en van anderen.

Datum:            donderdag 1 september 2011

Locatie:           auditorium Stedelijk Museum, Paulus Potterstraat 13, Amsterdam

Tijd:                 19.30 uur – 21.30 uur

Toegang:         gratis, exclusief toegangsbewijs tot het museum

Reserveren:     reservations@stedelijk.nl 

Voertaal:          Nederlands