Gallery talks — 26 jul 2021

This is an exclusive Young Stedelijk event. The main language of this event will be Dutch. 

Locatie
De Pont, Tilburg
Tijd
26 jul, 14.00 tot 17.00
Taal
Nederlands

Maandagmiddag 26 juli nodigen wij jou graag uit voor de tweede editie van In Conversation With.

Tijdens een In Conversation With gaat een Young Stedelijk ambassadeur in gesprek met een Stedelijk kunstenaar in zijn of haar studio of tentoonstelling. Zo leren we de kunstenaars uit onze tentoonstellingen en collectie, diens maakproces en de wereld waarin zij werken, beter kennen op een manier die de fysieke muren van het museum overstijgt.

In deze editie gaat oud-Young Stedelijk ambassadeur Julia Mullié in gesprek met de Vlaamse kunstenaar Kasper Bosmans in museum De Pont in Tilburg. Young Stedelijk is uitgenodigd om langs te komen terwijl het museum voor publiek gesloten is, een unieke kans om De Pont te ervaren!

Kasper Bosmans was eerder te zien in de tentoonstelling In the Presence of Absence in het Stedelijk. Bosmans combineert in zijn werk kunsthistorische motieven, elementen van de heraldiek tot folkloristische anekdotes. Door onverwachtse verbanden te leggen, poogt Bosmans een bredere interpretatie te geven aan de geschiedenis.

Kunsthistoricus Julia Mullié werkt als onafhankelijk onderzoeker. Ze organiseerde onder andere tentoonstellingen bij Vleeshal, Nest, Bonnefantenmuseum en Kunstinstituut Melly. Nadat Mullié samen met Kasper Bosmans het boek Dovetail maakte, is ze zijn studio manager geworden.

PROGRAMMA
14.00 Aankomst museum De Pont
14.30 Korte rondleiding door tentoonstelling
15.00 Conversation Julia Mullié x Kasper Bosmans
16.00 Borrel
17.00 Einde

Het interview wordt gefilmd, dus je kan het na afloop vanuit huis bekijken. Een aantal leden kunnen er ook live bij zijn. 

Meld je nu aan via de link die je hebt ontvangen in de mail!

Dit evenement is een samenwerking met Ace & Tate. 


Kasper Bosmans, Heerdgang (2021), De Pont museum, Tilburg. Courtesy de kunstenaar/the artist en/and Gladstone Gallery New York/Brussels. Foto: Gunnar Meier.