Nieuws — 13 nov 2007

Op 15 november 2007 vindt in het Stedelijk Museum de debatdag voor ARTWIJS 2007 plaats. ARTWIJS is een landelijke debatwedstrijd voor de bovenbouw van HAVO/VWO in de regio Noord Holland.

Het debat vindt plaats in de ochtend (10.00-12.00) en in de middag (13.00-15.00) in 11_bar_club_restaurant op de 11e verdieping van het Post CS-gebouw.

Dit najaar organiseren maar liefst tien musea de debattenwedstrijd ARTWIJS. Deze zal plaatsvinden in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, het Bonnefantenmuseum in Maastricht, Centraal Museum Utrecht, Museum Boijmans-van Beuningen in Rotterdam, het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Groninger Museum, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg en Museum Jan Cunen in Oss.

ARTWIJS is een spannend project waarbij leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO zich aan de hand van prikkelende stellingen een beeld en mening leren vormen over moderne en hedendaagse beeldende kunst. De afgelopen vier jaar, waarin dit project werd georganiseerd, bleek het steeds weer een succes. Doordat leerlingen worden aangesproken op hun eigen mening, blijven de discussies levendig en de leerlingen betrokken. Het project sluit aan bij eindtermen van de vakken CKV 1 en CKV 2, 3, Filosofie, Maatschappijleer en Nederlands.

www.artwijs.nl