Nieuws — 10 mei 2006

Op vrijdag 2 juni vindt de vijfde n8salon plaats. Deze keer in het Stedelijk Museum CS, naar aanleiding van de tentoonstelling 'Next Level: Art, Games & Reality'.

De n8salon is een avond uit in een museum. Hij vindt drie keer per jaar plaats, elke keer in een ander museum in Amsterdam. De n8salon is een mix vanverschillende kunstdisciplines, met de tentoonstelling als uitgangspunt. Deze avond wordt georganiseerd door de Stichting Museumnacht Amsterdam, voor jonge Amsterdammers die overdag geen tijd hebben om het museum te bezoeken of liever ’s avonds gaan.

Datum: 2 juni 2006
Plaats: Stedelijk Museum CS
Tijd: 19:00 - 23:00 uur
Prijs: € 8,- in de voorverkoop, € 10,- op de avond zelf
Kaartverkoop: vanaf 15 mei 2006 bij het Amsterdams Uitburo (Leidseplein 26) en Stedelijk Museum CS (Oosterdokskade 5).

Programma

Museum

Heel het Stedelijk Museum CS zal tijdens de n8salon geopend zijn. GamekingsBoris en Steven, medesamenstellers van 'Next Level', geven rondleidingen samen met de curator van deze tentoonstelling, Marten Jongema.

Foyer
In de foyer zullen de mannen van PIPS:lab een speciale, sacrale performance verzorgen, waarin bezoekers zich vrijwillig onderwerpen aan de kracht van Pong. Verder is er een micromusic-optreden van Lo-bat. (B) die met Gameboys low-tech music for high-tech people creëert. Zijn muziek zal visueel ondersteund worden door beelden van The C-Men. Hiernaast presenteertVIRMA - als preview op het nieuwe nieuwe media-festival in de herfst - een interactieve installatie van HKU-studenten: Kamer 1107DJ Krien draait met zijn ijsblauwe elektronica de avond aan elkaar.

Game Lounge
Naast zes bespeelbare Xboxen 360 zal in de Game Lounge de documentaire ‘Game Over & Over’ van Robert Wiering te zien zijn. Deze documentaire is uitgezonden in het VPRO-programma De Toekomst en gaat o.a. over 500.000 dollar prijzengeld, gamen in Madison Square Garden en waarom je character leuker is dan jijzelf. De documentaire wordt gevolgd door een paneldiscussie over gaming anno 2006 onder leiding van Marc Schuilenburg(studiopopcorn.com).

Mediamatic laat tijdens de n8salon Machinima zien: films gemaakt uit videogames. De meest spraakmakende producties uit hun Machinima workshops zullen vertoond worden in de Game Lounge.

Om 11 naar 11
Om 11 uur kunnen bezoekers van de n8salon op vertoon van hun kaartje voor slechts 5 euro naar 11, waar in game-sferen kan worden doorgedanst tot laat.

Meer informatie
Annelies Termeer / Juha van ’t Zelfde
Stichting Museumnacht Amsterdam
info@n8.nl
www.n8.nl

Meer games
Dinsdag 13 juni, SMCS op 11 vanaf 20:00 uur.
Lees verder...