Nieuws — 11 apr 2006

Stedelijk Museum CS is van 3 t/m 7 mei één van de museumzalen van het Tijdelijk Museum Amsterdam dat tijdens ArtAmsterdam/KunstRAI voor het eerst haar deuren opent.

Vijf dagen lang oogt de stad als denkbeeldig museum waarbij de instellingen voor hedendaagse kunst de museumzalen vormen. Door het markeren van de entrees van de deelnemende ruimtes, een Tijdelijke Museum Gids en ‘gidsende’ mensen bij elke instelling, krijgt het museum gestalte.

Iedere beursbezoeker wordt een passe-partout overhandigd dat vrij entree verleent tot de zalen van het Tijdelijk Museum Amsterdam: De Appel, De Ateliers, Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, Huis Marseille, Kunstvlaai, Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Nederlands Instituut voor Mediakunst Montevideo/TBA, SKOR - de Inkijk, Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, Stedelijk Museum CS en W139. Zie voor meer informatie:www.tijdelijkmuseumamsterdam.nl. 

Tijdelijk Museum Amsterdam is een project van Annelys de Vet en kwam tot stand op verzoek van Art Amsterdam en SKOR. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Stichting Kunst en Openbare Ruimte (SKOR)