Nieuws — 20 sep 2005

Ook dit jaar doen Stedelijk Museum CS en Stedelijk Museum Bureau Amsterdam weer mee aan de Amsterdamse Museumn8. 43 musea openen hun deuren van zaterdag 5 november 19.00 uur tot zondagochtend 6 november 2.00 uur.

Programma Stedelijk Museum CS:
Shock Art debat 
22.30 - 23.30 uur
CoolPolitics verzorgt een Shock Art debat met verschillende bekende gasten over grenzen aan de kunst: Wanneer is iets nog kunst en wanneer niet meer. Hoever kun je als kunstenaar gaan, maar ook wat en wie is nog een kunstenaar?

Gasten: Lousewies van der Laan, Erwin Olaf  
Presentatie: Jan Jaap van der Wal.
Het debat zal later gedeeltelijk uitgezonden worden door MTV.

Face your world!
20:00 - 24:00 uur
Jeanne van Heeswijk en architect Dennis Kaspori werkten samen in het Stedelijklab Slotervaart samen met leerlingen uit de buurt aan een ontwerp voor een park. Hierbij maakte zij gebruik van het speciaal ontwikkelde computerprogramma ‘Face your world’. 
Vanavond zullen zij een twee uur durende workshop in de Sandbergzaal geven.

Rondleiding ‘Rineke Dijkstra – Portretten’  
20:00 - 24:00 uur 
Rondleiding door de tentoonstelling van Rineke Dijkstra. Deze worden verzorgd door rondleiders van het Stedelijk Museum. Bij de informatiebalie kan worden ingeschreven voor een rondleiding.

Lezing Rineke Dijkstra en Hripsimé Visser 
21:00 - 21:10 uur en 22:00 - 22:10 uur
Conservator Hripsimé Visser en Rineke Dijkstra vertellen over de tentoonstelling 'Rineke Dijkstra - Portretten'. 

Mamabart
19:00 – 24:00 uur
Fotograaf en kunstenaar Mamabart neemt je mee voor een Trip-in-Mamabart, een trip door het museum op wielen!
Inschrijven is noodzakelijk en dit kan bij de informatiebalie.

DJ’s ‘Red Nose District’ 
Dit duo draait tijdens de ‘stille’ momenten in de foyer van het Stedelijk Museum CS

De buitenkant van het Post CS-gebouw wordt deze avond op indrukwekkende wijze uitgelicht. Sponsor: Red Bull

Afterparty
Restaurant_Bar_Club11 is tijdens de Museumn8 open tot 05:00 uur. Kaarten hiervoor worden via Restaurant_Bar_Club11 verkocht. 
Zie ook www.ilove11.nl
 
Museum8 Afterparty
01:00 – 05:30 uur
Zoals ieder jaar is er ook een eindfeest, dit jaar in Paradiso, met onder andere muzikant en geluidskunstenaar Matthew Herbert. Herbert is onder meer bekend als producer van het soloalbum Ruby Blue van Roísín Murphy. Daarnaast maken het Nederlandse polderfunk-trio Kraak & Smaak en DJ Aardvarck hun opwachting.

Kaartverkoop
Een passe-partout voor de Museumnacht geeft toegang tot alle musea en is de hele nacht geldig. Bovendien kan met dit passe-partout gratis gebruik worden gemaakt van speciaal vervoer per museumboot, historische trams en bussen. Tevens is het passe-partout na de n8 geldig voor één extra museumbezoek t/m 31 december 2005.

Passe-partouts zijn vanaf zaterdag 8 oktober à € 13,50 verkrijgbaar bij: het Rijksmuseum, het Amsterdams Historisch Museum, Artis, het Scheepvaartmuseum, het Theatermuseum, Rederij Lovers en het Tropenmuseum. Ook zijn bij het Amsterdams Uitburo passe-partouts te verkrijgen (exclusief reserveringskosten).

Let op! Op de avond zelf is slechts een beperkt aantal passe-partouts à € 17,50 te verkrijgen bij de Ticketshop van het Amsterdams Uitburo (Leidseplein 26). Er worden dus niet zoals vorige jaren op de avond zelf bij de deelnemende instellingen passe-partouts verkocht.

De Museumnacht wordt sinds 2000 georganiseerd om een nieuw en jong publiek enthousiast te maken voor Amsterdamse musea. Alle instellingen organiseren bijzondere evenementen. Natuurlijk zijn ook de vaste opstellingen en tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Zie ook www.n8.nl