Nieuws — 28 mrt 2013

Vandaag ontving het Stedelijk Museum Amsterdam de 500.000e bezoeker sinds de heropening op 23 september 2012. Dit is het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van het Stedelijk. In het verleden haalde het museum 500.000 bezoekers in een jaar, met succesvolle tentoonstellingen als 'La Grande Parade' (1985) en Jeff Koons (1992).

Het museum is blij dat ook jongeren de weg naar het Stedelijk weer hebben gevonden: 22.759 scholieren bezochten het museum, in rondleidingen of met hun klas. Verder namen 5875 kinderen en (groot)ouders deel aan familierondleidingen, workshops en het Atelier van Licht. Ook rondleidingen zijn in trek, daarvan gaf het museum er 1123 aan 13.710 volwassenen.

Bezoekersonderzoek van Motivaction wees uit dat de bezoekers ook zeer tevreden zijn: ze geven het Stedelijk een 8–.

Karin van Gilst, algemeen directeur van het Stedelijk Museum: “Een half miljoen in een half jaar – dat is echt een geweldig resultaat. Het overtreft de beste jaren uit het verleden en geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst. Zo presenteren we dit najaar de grootste Malevich-tentoonstelling ooit. We zijn met name ook blij met zo’n hoge waardering. Het laat zien dat hedendaagse kunst in trek is bij een heel breed publiek, waarvan er velen nu voor het eerst in het Stedelijk komen.”