Nieuws — 9 apr 2022

Vanaf vrijdagavond 22 april 2022

Het Stedelijk presenteert het nieuwe vrijdagavondprogramma Dwars door het Stedelijk - After Six, vol bijzondere programmering, dwars door het museum. Eén keer per maand kun je je weekend in het Stedelijk beginnen, en na zessen borrelen in een inspirerende omgeving. Kom voor een drankje, een ontmoeting of om mooie tentoonstellingen te zien. Meer weten over de kunst? Neem dan deel aan Meet the Masters, waarin altijd een kunstenaar centraal staat. Je kunt 22 april ook bij bijzondere performances zijn en meedoen aan workshops. Een ding is zeker: elke editie van Dwars door het Stedelijk - After Six zal je meevoeren naar een andere wereld.

The New Originals tijdens Museumnacht 2021. Foto Maarten Nauw
The New Originals tijdens Museumnacht 2021. Foto Maarten Nauw

PROGRAMMA DWARS DOOR HET STEDELIJK - AFTER SIX: 22 APRIL
Geïnspireerd door de tentoonstelling Let Textiles Talk staat de eerste editie van Dwars door het Stedelijk - After Six op 22 april geheel in het teken van textiel, een materiaal dat van alle tijden is en onder jonge makers een revival doormaakt. Eben Badu van The New Originals is de DJ en dit is er allemaal te doen:

  • Eben Badu vertelt over een zelfontwikkelde kleurrijke stof met bijzondere patronen in samenwerking met Borre Akkersdijk van BYBORRE
  • De Feministische Handwerk Partij geeft een live performance 
  • Tijdens Meet the Masters leer je steeds één kunstenaar kennen door de ogen van andere makers uit de wereld van onder meer kunst, design, fashion, muziek, dans en film. Zij delen in uiteenlopende vormen hun fascinatie met je. Meet the Masters is op 22 april gewijd aan de wereldberoemde kunstenaar Sheila Hicks. Zij maakt met felle en sprekende kleuren persoonlijke sculpturen van textiel. Verschillende van haar werken zijn te zien in de vaste collectie-opstelling van het Stedelijk.
  • Creative juices flowing? Join de workshop DYE IT YOURSELF en verf samen met kunstenaar Roua ALHalabi met materialen als avocadopitten, kurkuma, thee en ui.
Sheila Hicks, Vague Verte, 1974. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam
Sheila Hicks, Vague Verte, 1974. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam

LOCATIE: verschillende plekken in het museum TIJD: vrijdag 22 april, 18.30 tot 22.00 uur TOEGANG: t/m 18 jaar: gratis, standaard: € 9,95*, gereduceerd tarief: € 7,50* (studenten, CJP, Vrienden, Museumkaart, Stadspas, ICOM of ander geldig toegangsbewijs) *incl. 1 gratis drankje! TAAL: Nederlands en Engels TICKETS: zijn hier te boeken

Workshop van The New Originals tijdens Museumnacht 2019. Foto LNDW studio
Workshop van The New Originals tijdens Museumnacht 2019. Foto LNDW studio

De volgende edities van Dwars door het Stedelijk - After Six: vrijdagavond 13 mei: Hito Steyerl vrijdagavond 17 juni: Henri Matisse Het programma Meet the Masters is mede mogelijk gemaakt door Mastercard.
Dwars door het Stedelijk – After Six is mede mogelijk gemaakt door Zadelhoff Cultuurfonds