Nieuws — 4 feb 2016

De BankGiro Loterij schenkt dit jaar een recordbedrag van ruim 62,8 miljoen euro aan 69 culturele organisaties. Ook het Stedelijk Museum Amsterdam is beneficiënt en ontvangt 300.000 euro in 2016. Daarbovenop ontvangt het Stedelijk ook nog eens een kleine 160.000 euro dankzij in het Stedelijk verkochte loten.

Karin van Gilst, zakelijk directeur Stedelijk Museum: “We zijn er zeer trots op een vaste beneficient te zijn van de BankGiro Loterij. De steun van de BankGiro Loterij helpt ons onze ambities voor restauraties en aankopen voor de collectie waar te kunnen maken. Net als in het verleden wil het Stedelijk vandaag aankopen wat morgen tot ons erfgoed zal gaan behoren. Deze donatie stelt ons in staat dit te gaan doen, ter ondersteuning van de kunstwereld, maar bovenal ter inspiratie van het publiek dat in grote getalen komt.”

Over de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De loterij werft fondsen voor haar culturele partners en geeft bekendheid aan hun werk. Daarnaast wil de loterij cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek en cultuur samen vieren. Meer dan 500.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland. Sinds 2002 heeft de BankGiro Loterij bijna 788 miljoen euro aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed geschonken. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn, samen met de Postcode Loterijen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd. www.bankgiroloterij.nl

Foto: vlnr Karin van Gilst, zakelijk directeur Stedelijk Museum Amsterdam, Michiel Verboven, managing director BankGiro Loterij en Maudy van Ommen, hoofd Development Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Roy Beusker Fotografie.