Nieuws — 5 jul 2004

Het Stedelijk Museum roept ontwerpers op, die werkzaam zijn in Nederland, documentatie in te zenden voor de Gemeentelijke Kunstaankopen 2004-2005.

We verwachten ontwerpen, prototypes of producten op het gebied van het interieur, met een toelichting waarin de visie van de ontwerper op de interieurvormgeving is verwoord en de plaats van het ingestuurde werk daarin. Het ontwerp moet dateren van 2000 of later.  

Aanmeldingsformulieren zijn verkrijgbaar bij Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam 

De documentatie mag bestaan uit maximaal vijf ontwerpen. Wij verzoeken u voor zover mogelijk prints, dia's, foto's of cd-roms in te leveren (dus geen driedimensionaal werk).

Het ingevulde aanmeldingsformulier en de documentatie kunnen uitsluitend op 24 en 25 augustus 2004 worden ingeleverd bij Stedelijk Museum CS, van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Alle inzenders ontvangen na 1 november 2004  schriftelijk bericht over de resultaten van de selectie. Hierover worden geen telefonische mededelingen gedaan.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Stedelijk Museum, Esther Hemmes e.hemmes@stedelijk.nl of 020-5732.604

De Gemeentelijke Kunstaankopen vallen sinds 1995 onder verantwoordelijkheid van de Dienst Musea voor Moderne Kunst. De directeur van het Stedelijk Museum benoemt een jury bestaande uit een conservator van het Stedelijk Museum en vier externe deskundigen. De jury kan eventueel een aantal ontwerpen selecteren, die uitgevoerd worden, en stelt een tentoonstelling samen die plaats zal hebben in februari 2005 in SMCS.