Voor de Marina Abramović-tentoonstelling geldt een toeslag. Zie Stedelijk.nl/toeslag, ook voor uitzonderingen.

Nieuws — 22 jan 2003

De Gemeentelijke Kunstaankopen 2003 staan dit jaar in het teken van de fotografie.

Het Stedelijk Museum roept fotografen op hiervoor documentatie in te zenden. Fotografen en kunstenaars die fotografie als beeldend middel gebruiken en die wonen en /of werken in Amsterdam of in een van de randgemeenten, kunnen documentatie ter beoordeling inleveren. Na beoordeling hiervan zullen in sommige gevallen atelierbezoeken worden afgelegd.

De documentatie mag bestaan uit maximaal tien dia's, foto's, cd-roms of dvd's; er kan geen origineel materiaal worden ingezonden. 

Alle inzenders zullen na 1 juni 2003 schriftelijk bericht ontvangen over de resultaten van de selectie. Hierover worden geen telefonische mededelingen gedaan.

Aanmeldingsformulieren zijn vanaf 4 februari 2003 ook verkrijgbaar op de onderstaande adressen:

Stedelijk Museum Amsterdam
Paulus Potterstraat 13

Stedelijk Museum Bureau Amsterdam
Rozenstraat 59

Voorlichtingscentrum Stadhuis Amsterdam
Ingang Waterlooplein

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Stedelijk Museum: Hripsimé Visser (020-5732.911) of Esther Hemmes (020-5732.604).
De documentatie dient samen met volledig en duidelijk ingevulde aanmeldingsformulieren (drie pagina's) te worden ingeleverd:

Plaats: Stedelijk Museum Amsterdam
Adres: Paulus Potterstraat 13, Amsterdam
Datum: 4 tot en met 6 maart 2003
Tijdstip: 9.30 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur

De Gemeentelijke Kunstaankopen vallen sinds 1995 onder directe verantwoordelijkheid van de Dienst Musea voor Moderne Kunst. De directeur van het Stedelijk Museum benoemt een jury bestaande uit een conservator van het Stedelijk Museum en vier externe deskundigen. 
De jury stelt een tentoonstelling samen die in oktober 2003 plaats zal vinden in het Stedelijk Museum. De tentoonstelling wil een breed beeld geven van de hedendaagse fotografie in Amsterdam.