Nieuws — 7 nov 2005

Het Stedelijk en De Krakeling toveren de foyer van dit jeugdtheater om tot een minimuseum.

Dit alles in het kader van de voorstelling 'Schildpad met Roos en Mes' van het Onafhankelijk Toneel. Er zijn minireplica’s uit het Van Abbemuseum, waar de kunst uit de voorstelling vandaan komt en het Stedelijk Museum. Je ziet het kubisme van Picasso, de afvalkunst van Tony Cragg, het magisch realisme van Willink, de griezeligspannende performances van Maria Abramoviç en nog meer. 

Op de Kinderkunst-Expositie zie je het werk dat leerlingen van groep 8 van St. Jan, St. Jan de Doper, De Polsstok en De Waterkant maakten onder leiding van de Amsterdamse beeldend kunstenaar Piet van de Kar. Een uur voor aanvang van de voorstelling zijn er minirondleidingen.

Ga mee op ‘n theatrale beeldende kunstreis! Kunstenaars én theatermakers houden zich bezig met vragen waar iedereen – jong en oud – mee zit. Ontdek hoe door zelf te luisteren en te kijken. Mooi of niet mooi? Ontdek waarom!

Schildpad met Roos en Mes • 10+ •
Op een dag gebruikt Tortue (schildpad) een van de abstracte kunstwerken uit de verzameling van zijn vader als verkeersplein om met autootjes overheen te racen. Dat is het begin van zijn fascinatie voor die werken en van een ontdekkingstocht naar wie hij is, naar de waarde van vriendschap en de kracht van liefde. Het is steeds de beeldende kunst die tot wegwijzer dient voor Tortue en zijn ‘kunstclub’. Schildpad met Roos en Mes is ook een spannende theaterdetective.

WOENSDAG 16 NOVEMBER 14.30 UUR
VRIJDAG 18 NOVEMBER 19.30 UUR
ZATERDAG 19 NOVEMBER 19.30 UUR
ZONDAG 20 NOVEMBER 14.30 UUR

Blijf na afloop van de voorstelling op VRIJDAG 18 NOVEMBER nog even zitten in de zaal. Dan gaan drie bijzondere mensen met elkaar in gesprek over theater en beeldende kunst.
Theatermaker Gerrit Timmers (Onafhankelijk Toneel), conservator grafische vormgeving Carolien Glazenburg (Stedelijk Museum) en Cornel Bierens, beeldend kunstenaar en schrijver van het boek Schildpad met Roos en Mes delen hun fascinatie voor de kunst, maar kozen elk een ander beroep.

www.krakeling.nl