Nieuws — 18 mrt 2009

Het Amsterdamse IMC, actief in financiële markten en asset management, wordt een nieuwe Hoofdfounder van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Gijs van Tuyl, directeur van het Stedelijk Museum: “Dit is geweldig nieuws voor het Stedelijk Museum. We zetten in deze fase de eindsprint in naar het nieuwe museum aan het Museumplein. Het is bekend dat we nog een substantieel bedrag zoeken en met deze nieuwe Hoofdfounder is een heel belangrijke stap gezet”.

De bijdrage van IMC is ten behoeve van het nieuwe Stedelijk Museum in het algemeen. 
Het Stedelijk Museum zal als blijk van waardering de voormalige Erezaal in de oudbouw vernoemen naar IMC.
Naast IMC zijn de andere Hoofdfounders van het Stedelijk Museum de VandenEnde Foundation, ABN AMRO Bank en het Japanse bedrijf Teijin.

IMC is twintig jaar geleden opgericht in Amsterdam en heeft hier het fundament gelegd voor haar succes. De contributie aan het Stedelijk Museum past bij het verlangen van de onderneming iets terug te geven aan de samenleving waarin zij opereert. Rob Defares, CEO van IMC:

“Wij dragen dit prachtige museum een warm hart toe en zijn verheugd dat we deze bijdrage kunnen leveren. Wij vinden het belangrijk dat het museum straks weer in volle glorie de topcollectie kan tonen en tentoonstellingen kan houden in een vernieuwd huis. Velen zijn ons voorgegaan in het steunen van het museum en wij hopen dat er na ons ook nog velen zullen volgen”.

IMC is reeds enkele jaren, onder meer via dochteronderneming Bank Oyens & van Eeghen, betrokken bij diverse projecten en tentoonstellingen van het Stedelijk Museum. Zo was IMC mede financier van het educatie programma, het Kinderbulletin en de succesvolle tentoonstelling Andy Warhol - Other Voices, Other Rooms uit 2007/2008.

Over IMC
IMC B.V. (www.imc.nl), actief in financiële markten en asset management, is in 1989 opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Naast vestigingen in Nederland heeft het bedrijf kantoren in Australië, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland. Bij IMC en de dochterondernemingen werken meer dan 550 mensen. IMC is mede oprichter van IMC Weekendschool (1997), een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaal-economisch achtergestelde gebieden. Het doel is om jongeren te steunen bij het verruimen van perspectieven, het versterken van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stedelijk Museum: Press Office, Marie-José Raven, tel. 020 – 573 26 56, m.raven@stedelijk.nl
IMC: Barbara Hammendorp, tel. 06 – 222 46 832,barbara@prbrokers.nl